avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Irina Carmen Cristea

Activitate Avocat Irina Carmen Cristea

Răspuns la discuția executare
Bună ziua.,
doar suspendarea executării silite dispuse de către instanța judecătorească poate stopa executarea , contestatia la executare nu suspenda executarea.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu un raspuns trebuie sa ne spuneti in primul rand daca dvs ati mers la un notar in termen de un an de la data decesului mamei dvs , ptr a accepta succesiunea , declaratie de acceptare a succesiunii, si cine a platit impozitele ptr casa/ apartamentul in cauza , in ultimii cinci ani ? . In cazul in care nu ati acceptat succesiunea in termen , aveti varianta efectuarii platilor aferente impozitului , fratele dvs a acceptat tacit sccesiunea locuind in apartament , dvs aveati obligatia sa dati declaratie de accepare a succesiunii in termen de un an de la data decesului mamei dvs. , altfel , nu aveti nici un drept , sunteti renuntatoare la intreaga masa succesorala. cu stima.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Referitor la ajutorul solicitat de dvs , depinde ce intelegeti prin a va restitui dosarul avocatul care v-a reprezentat in instanta. Daca i-ati dat acte originale , sunt de acord cu dvs , daca nu , copiile actelor se regasesc in dosar la grefa / arhiva instantei judecatoresti , un avocat nou angajat pentru continuarea cailor de atac trebuie sa cunoasca procedura si cum poate solicita dosarul ptr studiu si aparare. Daca avocatul care v-a reprezentat a mentionat domiciliul procesual ales la adresa dvs , acesta nu are nici o obligatie , decat , repet , sa va restituie actele originale daca nu au fost depuse in instanta . cu stima.
Trebuie sa va inscrieti in tabel si sa depuneti cautiunea de 10 % din valoarea imobilului precizata in procesul-verbal al biroului de executor care organizeaza licitatia; discutati amanunte cu executorul judecatoresc.
Hotararile instantei de fond sunt supuse numai apelului conf art.214 din Legea nr.62/2011 republicata in 2012 .
conf. art.483 NCPC nu sunt supuse recursului hotararile date in materia conflictelor de munca si asigurarilor sociale.
Care a fost temeiul legal in depunerea recursului si in ce baza au fost restituite angajatului acele sume de bani?
conform art.269 al (2) din C.muncii , instanta competenta este cea in a carei circumscriptie isi are domiciliul , resedinta sau sediul , reclamantul .
Legea nr.190/1999 - art.15.
Pentru a sesiza ANPC-ul trebuiie sa faceti dovada incheierii procedurii amiabile cu banca , dar puteti solicita ajutorul unui mediator in acest sens ; dupa care apelati la un avocat specializat in domeniul bancar pentru a va reprezenta in fata instantei judecatoresti.
Răspuns la discuția Divort
Pana in momentul la care ramane definitiva si irevocabila hotararea de desfacere a casatoriei, nu va poate da afara din domiciliul conjugal .

Conf.noului Cod Civil, in cazul divorturilor prin acord, cererea de divort poate fi depusa la primaria unde s-a incheiat casatoria, sau la un notar public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor. In aceste doua cazuri, se vor acorda sotilor mai intai un termen de gandire de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divort. La expirarea acestui termen, ofiterul de stare civila sau, dupa caz, notarul public verifica daca sotii vor sa divorteze si daca, in acest sens, consimtamantul lor este liber si neviciat.


Răspuns la discuția succesiune
depinde unde dezbateti succesiunea : la notar sau prin instanta . 3% din valoarea masei succesorale reprezinta taxa de timbru + 50 de lei ptr calitatea de mostenitor + onorariu avocat . ,la notar se adauga si impozitul aferent , dar puteti simplifica aceste costuri daca apelati la institutia medierii .