avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters431711

Activitate ContSters431711

Va mulțumesc pentru răspuns, legea nu specifica dacă se cumulează sau se exclud, de aceea este loc de interpretat.

Asta am încercat sa va explic, compania mea nu vrea sa plătească absolut nimic suplimentar referitor la sporul conf. Art 137 alin.3

Deci următorul text nu este real si este doar o interpretare eronata a Codului Muncii?


Prin urmare, salariatul care lucreaza in zi de repaus saptamanal care este si zi de sarbatoare legala, beneficiaza:

1. sporul reglementat la art. 142 alin. (2) din Codul muncii ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza daca nu se acorda ziua libera de sarbatoare legala;
2. sporul pentru munca prestata in zi de repaus saptamanal;
3. ziua de repaus saptamanal in natura.

"In concluzie, faptul ca ziua de sarbatoare legala este intr-o zi de repaus saptamanal nu se exclud ci se cumuleaza, astfel incat pentru ziua lucrata in zi de sarbatoare legala si repaus saptamanal salariatul va beneficia:

1. fie de doua zile libere si sporul pentru nerespectarea repausului saptamanal in zilele de sambata si duminica:

2. fie de o zi libera si sporul de 100% pentru munca in zi de serbatoare legala + sporul pentru nerespectarea repausului saptamanal in zilele de sambata si duminica."


Referitor la repausul săptămânal, dupa 7 zile lucrate consecutiv am dreptul la 48 de ore repaus săptămânal in cursul saptamanii ( luni,marti) ? Cum vor aparea zilele de repaus saptamanal din cursul saptamanii in pontaj? Vor fi zile platite sau neplatite?

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru ajutor.
In speta, in data de 04.06.2017 plata se face diferit sau "se POATE face diferit" ? Am explicat ca firma nu plateste ore suplimentare, deci singura plata sunt zilele libere platite, intrebarea mea era cate zile libere platite primesc daca am lucrat in data de 04.06.2017 fiind zi de repaus saptamanal si sarbatoare legala?
La ce fel de cerere faceti referire pentru acordarea repausului saptamanl in alt azi decat sambata sau duminica?
Faptul ca zilele de sambata si duminica, precum si alte zile nelucratoare, se compenseaza cu zile libere stie toata lumea, intrebarile mele erau cu totul altele...ma asteptam la un raspuns mai "personalizat" data fiind situatia descrisa mai sus.
Va multumesc totusi pentru intentie.
Buna ziua,
In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind compensate prin zile libere platite. Astfel in data de 01.06.2017 (sarbatoare legala) am fost pontat cu 8 ore suplimentare, in data de 03.06.2017 sambbata (zi de repaus saptamanal ) am fost pontat cu 8 ore suplimentare, iar duminica 04.06.2017 (zi de repaus saptmanal si sarbatoare legala) am fost pontat 8 ore.
Prima intrebare este legata de ziua de 04.06.2017 (duminica, zi de repaus saptamanal si sarbatoare legala) cum va fi pontata, doar cu 8 ore (o zi libera platita) sau 8+8 (doua zile libere platite), va reamintesc ca firma nu plateste ore suplimentare, acestea sunt compensate prin zile libere platite.
A doua intrebare este legata de repausul saptamanal. Lucrand 7 zile consecutive, am avut o zi libera in data de 05.06.2017 (sarbatoare legala), iar pentru data de 06.06.2017 am fost pus sa imi fac cerere de zi libera platita sau CO.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.


caz in care se intra sub incidenta a 2 articole din codul muncii, respectiv art. 132 si art. 142