avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Activitate adet

Activitate adet

Buna ziua, am contestat un PV de contraventie. Solutia a venit asa:

Ora estimata: 8:30
Complet: C1
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petenta ***, în contradictoriu cu intimatul IPJ. Menţine ca fiind legal şi temeinic procesul verbal de contravenţie seria PTMX nr. *** Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria ***. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 12 martie 2018.

Intrebarea mea este urmatoarea. Care este termenul in care trebuie sa predau permisul? Din ce inteleg eu este in 15 zile de la data in care hotararea devine definitiva, ceea ce inseamna dupa ce expira cele 30 de zile in care pot depune apel?
Buna,

Am contestat un PV de contraventie in instanta si urmeaza sa am termen luni. La precedentul termen, solutia a fost: "Amână cauza în vederea comunicării petentei CD-ul înregistrării video".

Pana astazi nu am primit absolut nimic. La ce ma pot astepta luni in situatia asta?
Buna,

Mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Vreau sa dau examenul 13/15 pentru reducerea perioadei, problema este ca eu stau in Bucuresti, dar domiciliul din buletin e in Caras-Severin. Daca imi fac viza de flotant in Bucuresti, pot sa dau examenul si sa depun cererea pentru reducerea perioadei de suspendare in Bucuresti? Pot sa cer sa imi fie trimis permisul in Bucuresti? E destul de complicat sa fac drumuri Bucuresti-Resita pentru toate actele.
Multumesc pentru raspuns. O sa contactez un avocat sa vad cum pot rezolva situatia.

O alta intrebare care nu mi-a trecut prin minte in primul mesaj, eu am nevoie de permis in principiu pentru ca pe perioada verii o sa fiu plecata din concediu in strainatate. Nu ma impiedica nimic sa conduc acolo ( USA ) o data ce am permisul?
Buna,

Sambata am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale in localitate. Aveam 103 in zona de 50, la iesire din localitate. Suspendare permis 90 de zile.

Initial nu vroiam sa fac absolut nimic, asta e, dar am inteles de la mai multi prieteni ca se poate depune o contestatie, de fapt chiar si politistul mi-a spus asta. Cum spuneam, nu intentionam sa fac asta, dar mi-a dat de gandit in ideea ca as avea nevoie de permis peste vara. Am urmatoarele intrebari:

1. Daca depun contestatie, din momentul depunerii si pana la solutionarea ei, inteleg ca voi putea conduce in continuare. Intrebarea este, voi avea permisul fizic sau doar o dovada care se tot prelungeste?

2. Dupa solutionarea contestatiei, mai pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile?

3. Daca merg mai departe, ce as putea argumenta in cerere? Prieteni mi-au sugerat sa ma leg de faptul ca aparatul radar are o marja de eroare.

4. Cam cat timp ar solutionarea?

Repet, scopul principal nu este anularea masurii ci mai mult o amanare a ei.