Notificarea de datorare a taxelor de la ANAF se trimite pe reprezentantul locuintei sau pe persoana care locuieste in acel loc? Adica daca cineva de la adresa face venit impozabil ii vine acea notificare acelei persoane sau persoanei pe numele carui este locuinta?
Am vandut diverse produse prin olx cu ramburs prin curierat rapid. Nu am forma juridica. La care sectiune din formularul 212 se incadreaza aceste venituri? Si ce taxe datorez daca ele nu au depasit 16.000 pe an? Multumesc.
Buna ziua. Am obtinut categoria A ieri. Cum pot face sa imi elibereze dovada pentru aceasta categorie pana imi vine carnetul? Eu am obtinut acum 10 ani categoria B, am predat carnetul pentru adaugarea categoriei si nu stiu ce pot face. Vreau sa ies cu motocicleta la drum. Multumesc.
Am un fel de garaj din bare metalice sudate si plexic intre ele, prins cu suruburi intr-o fundatie de beton, facut langa casa mea, pe terenul meu. Eu l-am facut.
Buna ziua. Doresc sa achizitionez o masina prin intermediar persoana fizica, care va merge in Germania sa o vada si sa mi-o cumpere. Cere banii sa ii dau si sa ii aiba la el. Este o persoana de incredere avand in vedere ca multi prieteni au apelat la el. As vrea sa imi iau totusi o masura de precautie. Ce act as putea face intre mine si el, ca in cazul in care nu mai raspunde sa am vreo sansa sa imi recuperez legal banii? Multumesc.
Buna ziua. Doresc sa imi deschid o firma cu Cod CAEN 4772 Comert cu amanuntul al încaltamintei si articolelor din piele, în magazine specializate. Am totusi o problema la care caut rezolvare: furnizorul nu vinde decat la persoane fizice. Cum as putea face sa trec marfa legal pe firma, daca el nu doreste sa vanda la firme? Multumesc.
Buna seara. Doresc sa vand o afacere online fara transfer de societate (doar website-ul, drepturile asupra acestuia si continutului acestuia). Cumparatorul doreste sa plateasca esalonat in 10 rate egale a cate 200 euro fiecare. Ce masuri de precautie imi pot lua ca sa fiu sigur ca el va plati aceste rate? Eu trebuie sa ii dau totul chiar de la bun inceput. Va multumesc.
Daca in urma unei constatari amiabile, eu fiind pagubitul, optez pentru reparatia masinii intr-un service partener cu societatea de asigurari exista riscul sa mi se sechestreze masina de catre service pana cand plateste societatea de asigurari? Sau pur si simplu, dupa ce e gata, merg si o iau, pentru ca au deja un acord? Service-ul este partener/agreat. Multumesc.