avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate naesebi

Activitate naesebi

Vă felicit pentru demersul dumneavoastră! Sunteți generos, iar materialul este foarte util noilor (și chiar mai vechilor) antreprenori! Vă îndrum, dacă îmi permiteți, să vă creați un site dedicat, o pagină de facebook, sau un blog. Puteți, astfel să faceți și un mic profit (din publicitate, sau...) Vă urez sănătate și succes!
Buna seara!
Am un vecin, la etajul imediat superior, care are defectiuni majore la instalatia de scurgere. Permanent cand foloseste baia, ma inunda.
Doresc sa il actionez in judecata ( am incercat amiabil, coform legii, dar nu s-a putut).
Ma intereseaza cat ma costa acest demers, care este structura cheltuielilor si cat ar dura procesul pana la o hotarare definitiva.
Mentionez ca apartamentul este in Alexandria.
Discuție Recuzare
Buna ziua!
Doresc sa stiu daca poate fi recuzat un membru al echipei de audit public extern (Camera de conturi) si daca da, care este modalitatea legala pentru aceasta.
Va multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa va expun o problema:
Dir. general, nou numit, da dispozitie unui sef de compartiment sa efectueze o verificare la gestiunea din cadrul acelui compartiment. La verificare acesta constata o lipsa in gestiune si informeaza dir. gen.. Dupa 2 saptamani dir. gen. da dispozitie de predare a gestiunii in prezenta a 2 martori. La predarea gestiunii se constata, cu cei 2 martori, plusuri de aprox. 85% din valoarea minusurilor constatate la verificare. In toata aceasta perioada gestionarul se afla in preaviz. Dupa alte 8 zile preavizul se termina, iar fostului gestionar i se desface C.M. si i se semneaza fisa de lichidare cu mentiunea : " Sub rezerva clarificarii litigiului ".

Va rog sa va expuneti punctul de vedere cu privire la modul in care s-a procedat si la cum va trebui sa se procedeze in continuare.
Va multumesc!
Discuție Legalitate
Buna ziua!
Va solicit atentiei o problema :
Este legal ca o persoana (individ) sa fie in acelasi timp :
1. Titular al unei I.I. (consultanta), dar si
2. Asociat unic al unui s.r.l. (productie si vanzare cosmetice + alte coduri CAEN) ?
Va multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa stiu care sunt aprobarile si de la care autoritati se obtin acestea, pentru un s.r.l. ce intentioneaza sa produca produse cosmetice (creme & sapun lichid) ?
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Situatia mea este urmatoarea :
1. Am 49 ani si sunt pensionat pe caz de boala (de natura psihica) ;
2. Doresc sa imi schimb domiciliul - din Romania in Spania - temporar sau permanent si sa imi pastrez si pensia (530 lei), deoarece acolo mai am rude care ma pot ingriji daca este cazul.
Imi puteti spune daca pot face acest lucru in mod legal? Si cum?
Cate obiecte de activitate poate avea o I.I.?
Multumesc!
Va rog sa-mi precizati cate obiecte de activitate poate avea o intreprindere individuala?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Tip firma
Domnule Marcov,
Va multumesc pentru raspuns! Mai ramane sa studiez particularitatile de evidenta contabila pentru entitatile non-profit si sa ma decid.
Cu condescendenta,
ing. Nicolae-Sebastian SANDU