avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Ovisan

Activitate Ovisan

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna!
In luna martie a.c. datorita intrarii in pierdere a uneia din cele 2 sectii de productie ale societatii la care lucrez (mentionez ca deservesc cealalta sectie),ne-am trezit cu o hotarare a CA prin care s-a dispus reducerea salariului de incadrare cu 12% plus neacordarea altor drepturi banesti(bonusuri,depasire de productie etc.),cumulat in jur de 27%,pe o perioada de 6 luni intregului personal TESA.
Nelamurilile mele sunt urmatoarele:
-se poate opera in REVISAL aceasta reducere a salariului fara semnarea unui act aditional (nici in ziua de azi nu ne-a fost dat sa-l semnam desi el,fizic exista in dosarul fiecaruia in cauza)?
-pe perioada in care aceasta hotarare CA isi face efectele,aveau voie domnii directori sa ii scoata pe unii "agreati" de sub cupola personalului TESA si sa infiinteze functii direct productive pentru a le putea da salariul intreg?(Ex. din maistrii i-au facut operatori utilaj,ei avand in continuare atributiuni de maistrii)
-sefului sectiei,dupa ce acesta,practic a santajat conducerea societatii ca nu va mai iesi productia ca pana acum,i s-au dat banii inapoi,el facand parte in continuare din personalul TESA (e functie de conducere).

Ce ma sfatuiti sa fac,pot sa-mi cer retroactiv banii pe care i-am pierdut?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!