avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Raimonda

Activitate Raimonda

Un profesor de biologie, cu 30 de ani vechime, cu 10 ore în specialitate, are dreptul sa își completeze norma didactica cu ore de protecția mediului? Menționez ca a absolvit un master si un doctorat în Inginerie chimica. De asemenea, dacă în școală exista un titular pe catedră de protecția mediului , dar mai exista ore libere pentru plata cu ora și profesorii care le solicită au specialitatea biologie și geografie, cine le poate obține și cine are prioritate?
Mulțumesc!
Un cadru didactic cu definitivat și nota peste 7 la examenul de suplinire ,a avut catedră întreaga intr-o școală și alte 4 ore în alta, în anul școlar 2016-2017. A fost titularizat conform legii 1 /, art.253, în școala unde a predat 4 ore, începând cu 1 septembrie 2017.Este legal?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția mostenire bunuri de la bunic
-bunica, mama tatalui nostru, a murit inaintea bunicului
-nu s-a facut nicio succesiune
- la data decesului, bunicul avea patru copii
-mama este nora bunicului
Va prezint urmatoarea situatie:

-casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului
-taxele casei platite de parintii mei -exista chitante
-pamant arabil , titlu proprietate pe numele bunicului, dar cu mostenitorii trecuti pe acest titlu si cat le revine acestora. Mentionez ca bunicul a murit in 1975
-Mama a murit acum 11 luni.
Cum putem face succesiunea, tata si noi cei doi copii?
Multumesc!
Buna ziua,
La cate zile de concediu trebuie sa se prezinte la comisie un MILITAR, bolnav de cancer, care este sub tratament cu citostatice?
Medicul unitatii il trimite la comisie, iar medicul oncolog refuza sa ii elibereze actele necesare, invocand legea. Medicul unitatii (medic de familie) sugereaza bolnavului sa ia acte de la un medic din reteaua privata, dar nu are bani. Ce spune legea in acest sens?
Multumesc!