avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate Madalinamaslina

Activitate Madalinamaslina

Răspuns la discuția Contraventie Rovinieta
Potrivit art. 9, alin. (8) din O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, "Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul".
Buna ziua,
In cazul inchiderii procedurii de insolventa faliment a unei firme, administratorul/lichidatorul judiciar este descarcat de atributii si indatoriri cf art. 180 din Legea nr. 85-2014 (Prin închiderea procedurii, judecătorul-sindic, administratorul/lichidatorul judiciar şi toate persoanele care i-au asistat sunt descărcaţi de orice îndatoriri sau responsabilităţi cu privire la procedură, debitor şi averea lui, creditori, titulari de drepturi de preferinţă, acţionari sau asociaţi.)
Imi puteti spune in ce masura i se poate solicita acestuia eliberarea unor adeverinte de vechime in munca, de exemplu, de catre fostii salariati ai societatii respective ulterior inchiderii procedurii?
Va multumesc
Daca salariatul, in cererea de concediu, solicita plata indemnizatiei in transe sau precizeaza faptul ca nu doreste ca aceasta indemnizatie sa i se plateasca cu 5 zile inainte de plecarea sa in CO, ci la data la care trebuia in mod normal sa primeasca salariul daca ar fi lucrat, poate fi socotita aceasta o renuntare la drept (inadminibila de altfel potrivit art. 38 din cod care prevede imposibilitatea salariatului de a renunta la drepturile prevazute de lege)?
Va multumesc.
Buna ziua,
Imi putei spune, va rog, daca plata indemnizatiei de concediu poate fi facuta in transe sau trebuie platita toata suma deodata?
De exemplu in cazul unui concediu de 22 zile lucratoare luat tot odata, de la jumatatea lunii august, este posibil sa se faca plata indemnizatiei mai intai pentru perioada de concecediu aferenta lunii august si la inceputul lunii septembrie plata indemnizatiei pentru restul concediului?
Va multumesc.
Buna ziua,
Matusa mea beneficiaza de ajutor social in conditiile legii nr. 416/2001. In anul 2016, luna august, a incasat dividende in cuantum de 27 de lei, acest lucru fiind constatat de Agenția Judeteana pentru plati si inspectie sociala din adeverina de venit eliberata de administratia judeteana a finantelor publice. In urma constatarii, i-a fost transmisă o notificare, solicitîndu-i-se sa se prezinte la sediul agentiei judetene pentru plati si inspectie sociala, in vederea depunerii documentelor justificative cu privire la aceasta suma. I s-a pus in vedere faptul că in cazul in care nu va da curs invitatiei, se va proceda la recuperarea ajutorului social incasat in luna septembrie 2016, ca fiind necuvecuvenit. Aceasta a depus la sediul agentiei documentele privind incasarea celor 27 de lei cu titlu de dividende. In data de 14.07.2017 a primit o decizie prin care a fost dispusă recuperarea sumei platite cu titlu de ajutor social pentru luna septembrie 2016 in integralitate.
Exista vreo sansa ca, pe calea unei contestatii, sa se obtina cel putin o recalculare a sumei ce trebuie restituita?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, am urmatoarea speta
X, a circulat pe drumurile publice in luna decembrie, fara a avea autoturismul echipat cu cauciucuri de iarna si fara a adapta viteza la conditiile nefavorabile de drum, iar ca urmare a carosabilului alunecos, acesta a intrat intr-un cap de pod, rezultand avarierea totala a autoturismului, care era proprietatea unei societati de leasing si asigurat CASCO.
Societatea de asigurari se poate intrepta in acest caz impotriva administratorului drumului pentru prejudiciul inregistrat in urma acordarii despagubirilor pentru neluarea masurilor corespunzatoare pentru mentinerea starii de viabilitate a drumurilor? sau mai cu seama impotriva conducatorului X, care nu avea autoturisumul echipat corespunzator??