avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventie Rovinieta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventie Rovinieta

Buna,
Din data de 04.08 anul curent am circulat fara rovinieta. As dorii sa ma lamuriti daca voi primi mai multe amenzi sau doar una singura, dat fiind faptul ca nu am fost instintat pana acum de comiterea contraventiei?
Cel mai recent răspuns: Silvia Zaharia , Avocat 17:45, 19 Octombrie 2017
Nu pot să vă precizez cu exactitate dar, puteți primi unul sau mai multe procese-verbale de sancționare a contravenției/contravențiilor.

Totodată, s-ar putea să nu primiți nici un proces-verbal de sancționare a contravenției.

Esențial este, ca imediat după primirea acestora, ori le achitați ori le contestați în instanță, pentru a nu ajunge în situația de a vă trezi în faza de executare silită.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Silvia Zaharia, Avocat
Potrivit art. 9, alin. (8) din O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, "Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mai scris și cu un alt prilej, cunosc foarte bine textul O.G. nr. 15/2002, dar am proces cu două PVCC-uri pentru circulație fără rovinietă pe drumurile publice date în aceeași zi și încă șase pentru o perioadă de o lună și jumătate.

Toate cele opt PVCC-uri nu au fost comunicate în termenul legal, contravenienta luând la cunoștință despre existența lor, de abia în faza de executare silită.

Nelegal dar adevărat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă rovinietă auto vândut. ce pot face în cazul acesta? Dana.t Dana.t Bună ziua, va rog dacă puteți să mă lămuriți și în același timp să mă îndrumați in următoarea situație: am vândut un autoturism în luna iulie ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta alinauim alinauim Buna ziua! Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta. Tudor galati Tudor galati Buna seara. Am circulat cu masina 5 saptamani fara sa-mi dau seama ca am rovinieta expirata. In acest timp am trecut prin fata camerelor de rovinieta de cel ... (vezi toată discuția)