avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Kawasaki

Activitate Kawasaki

Discuție Poprire
Buna ziua, cu o întrebare va deranjez, ce as putea face in cazul in care ANAF refuza sa îmi restituie plata unei amenzi debitată eronat de ANAF, amenda care trebuia plătită in contul DITL?
Pe scurt, deoarece nu am plătit o amenda judiciara(care trebuia plătită in contul DITL) ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare, fapt ce a dus la reținerea(din conturile mele) a unei sume de bani mai mare decât amenda. După nenumărate cereri formulate in scris diferența de bani mi-a fost restituita. Pana sa ajung la DITL sa plătesc impozitul la mașina am crezut ca totul este in regula, dar acolo surpriza.... aflu ca figurez cu aceasta amenda neplatita, cei de acolo ma întreabă de ce am plătit amenda la ANAF deoarece trebuia plătită la ei, le spun ca am avut poprire pe conturi și ca ANAF și-a luat singur banii din conturile mele.... îmi recomanda sa merg sa vb cu cei de la ANAF și sa le explic ca au greșit, sa formulez o cerere in care sa cer restituirea sumei debitată eronat, pentru a o plăti in contul DITL. Ok..... Ajung la ANAF, cei de acolo îmi spun ca s-au mai întâmplat cazuri de gen, ma pun sa formulez cererea in scris și in maxim 45 de zile voi primii banii in cont, din acel moment au trecut aproape doi ani, am formulat nenumărate cereri(deoarece de câte ori ajungeam sa ii intreb ce se întâmpla cu cererea formulata aceștia se acuzau spunand ca le-au plecat foarte mulți angajați și probabil cererea s-a pierdut) Ce as putea face in acest caz deoarece in toată aceasta perioada eu nu am plătit impozitul și tot acumulez penalizări.
Va mulțumesc,
Adrian
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara


Cornel Vasile a scris:

Puteti s-o contestati daca mai sunteti in termenul de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.


Ok, eu o contest iar dupa o săptămana daca imi dau demisia contestația merge mai departe in instanța sau se anulează. Deoarece eu doresc sa ajung cu ei in instanța dar as vrea sa imi dau demisia.
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Buna ziua,
Daca sunt sancționat disciplinar si imi dau demisia mai pot sa contest in instanța solutia angajatorului?
Multumesc
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Cornel Vasile a scris:

Prin urmare, in ianuarie 2018 trebuie emisa decizia de sanctionare.

O ultima intrebare, in cat timp angajatorul trebuie sa imi dea un raspuns din momentul in care a primit solutia comisiei de cercetare disciplinare?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Cornel Vasile a scris:

Care este data savarsirii faptei ?

Cat timp ati stat in concediu medical ?

Data săvârșitii Mai, Iunie si concediu am avut in Noiembrie si Decembrie
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Eu i-am întrebat doar in ce stadiu este cercetarea mea disciplinara, nu in scris, iar ei mi-au raspuns verbal ca termenul de prescriere s-a prelungit cu perioada concediului meu medical(o luna) si nu sunt obligați sa ma înștiințeze ca nu scrie nicăieri in lege. Chiar daca in 6 luni de cand s-a petrecut fapta nu am primit niciun raspuns.
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Cornel Vasile a scris:

Comisia trebuia sa anunte ca pe durata concediului medical, se suspenda si cercetarea disciplinara.


Nu s-a întâmplat asa iar ei imi spun ca nu scrie nicăieri in lege ca trebuiau sa imi raspunda.
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Cornel Vasile a scris:
Buna ziua, daca am avut concediu medical o luna, comisia se poate lega de acesta si poate prelungi termenul de 6 luni cu inca o luna?


Nu are cum sa depășească 6 luni, întrucât Codul muncii prevede un termen maxim de aplicare a sancțiunii de 6 luni de la data săvârșirii faptei.

Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns as vrea sa va mai întreb e posibil sa dureze "ancheta" mai mult de cele 6 luni de la producerea faptei? E posibil ca ei sa nu dorească sa ajunga cu mine in tribunal si sa lungească "ancheta"?
Multumesc,
Buna ziua,
Exista vreun termen de clasare a cercetării disciplinare? Eu sunt cercetat disciplinar din Iulie si nici pana in prezent nu am primit un raspuns. Ce as putea face in situația asta deoarece șefii se fac ca ploua?
Multumesc