avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate liliana-cornelia

Activitate liliana-cornelia

Dacă lucrez în învăţământul preuniversitar şi am obţinut în instanţă dreptul de a mă pensiona la 65 ani, ca şi bărbaţii, respectiv în iunie 2019, iar acum prin Decizia 387/2018,toate femeile pot opta pentru această vârstă de pensionare, aş dori să aflu dacă mai pot solicita prelungirea activităţii cu încă 3 ani, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic (OMEN 5485/13.11.2017 , art.28.
Dacă bărbaţii, cadre didactice, beneficiază de această posibilitate, cunoscând prevederile respectivei metodologii aş vrea să ştiu dacă pot beneficia de această continuitate, în cazul în care aş solicita acest lucru.
Cu stimă şi multe mulţumiri, Cornelia-Liliana
Cum poate fi recuperata taxa pentru timbrul de mediu platita la inmatriculare, daca nu mai am chitanta cu care s-a achitat suma?
Există vreo modalitate prin care o firmă privată să poată sponsoriza un masterand pentru plata anuală a taxei de şcolarizare ?
Fiul meu, masterand ,la forma de învăţământ cu taxă, şi-a pierdut tatăl prin deces,la sfârşitul lui august. A depus dosarul pentru pensie de urmaş, dar nu am primit niciun răspuns de la Casa de Pensii. O firmă privată ar vrea să-l ajute pentru plata taxei pentru anul universitar în curs.
Care este modalitatea legală pentru a fi ajutat, sponsorizat ?
Răspuns la discuția Ajutorul de înmormântare
Mulţumesc pentru promptitudinea răspunsului.
Care este modalitatea prin care o firmă ar putea sponsoriza un student (masterand), în sensul de a-i plăti taxele pentru studii ?
Există vreo prevedere legală pentru acordarea ajutorului de înmormântare pentru o persoană care lucrează în învăţământul preuniversitar şi şi-a pierdut soţul ?
Vă rog să mă lămuriţi cum poate fi rezolvată problema celor patru ore de lucru, În situaţia pensionării de invaliditate gr III. Dacă persoanei i se desface contractul de muncă de la unitatea la care a lucrat, este pusă în situaţia de a-şi căuta la 60 de ani un alt loc de muncă pt 4 ore? Pensionare este revizuibilă, asta însemnând că până la revizuire, este lăsat fără loc de muncă? Dacă în sectorul bugetar, unde lucra se blochează posturile, acest post pe care îl ocupa, nu poate fi fracţionat ? Să înţeleg că persoana este pedepsită pe de o parte de starea sănătăţii, iar pe de altă parte de faptul că, de la locul de muncă este înlăturat pt că s-a îmbolnăvit? Dacă îşi revine, ce se întâmplă, se trezeşte şomer, înţeleg.... Deoarece nu sunt lămurită cu această problemă, aş dori ajutorul necesar pentru înţelegerea ei.
Mulţumesc mult, liliana-cornelia