avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ajutorul de înmormântare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ajutorul de înmormântare

Există vreo prevedere legală pentru acordarea ajutorului de înmormântare pentru o persoană care lucrează în învăţământul preuniversitar şi şi-a pierdut soţul ?
Cel mai recent răspuns: liliana-cornelia , utilizator 18:21, 11 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens.

Insa , potrivit Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar , inregistrat sub nr. 78/22.02.2017 la Ministerul MUncii - D.D.S., art.34 alin.1 personalul din învățământ beneficiază și de următoarele drepturi:

a) decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă, pentru personalul didactic și didactic auxiliar care are domiciliul sau reședința în afara localității unde se află sediul unității/instituției prevăzute în Anexa nr. 3;

b) o indemnizație de instalare, în condițiile legii;

c) în caz de deces al unui cadru didactic, cei îndreptățiți beneficiază de un ajutor în cuantum de 5 salarii de bază ale persoanei decedate, din bugetul asigurărilor sociale; această sumă se plătește de unitatea/instituția prevăzută în Anexa nr. 3, la care a fost angajat salariatul decedat, prin deducere din cota de C.A.S. datorată casei teritoriale de pensii;

d) în caz de deces al unui membru de familie, se acordă un ajutor de deces conform legii anuale a bugetului asigurărilor sociale de stat;
...

Mulţumesc pentru promptitudinea răspunsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces invatamant biroul biroul sotul meu a decedat de putin timp eu lucrez in invatamant.beneficiez de ajutor de deces de la angajatorul meu ? (vezi toată discuția)
Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna 2017 ana500 ana500 Buna ziua . Imi spune-ti si mie va rog cum se calculeaza numarul de zile de CO pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic . Ce legislatie sa am in ... (vezi toată discuția)