avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate Eveyn

Activitate Eveyn

Răspuns la discuția Datorii apartament Prima casa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va suntem foarte recunoscatori pentru raspuns! Va multumim, chiar ne-ati lamurit in aceasta problema!
Răspuns la discuția Datorii apartament Prima casa
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am inteles cum sta treaba cu fondul de rulment dar cred ca m-am exprimat gresit. Liftul inca se plateste,in rate lunare,nu a fost inca reparat, va fi inlocuit.
Inteleg ca suntem obligati sa preluam plata in continuare, dar proprietarul a motivat ca datorita faptului ca nu va beneficia de el ( de lift) trebuie sa ii restitui ce a platit pana acum ca rata, pana in momentul vanzarii, in total suma de 980 de Ron. Poate sa-mi ceara acest lucru sau ar fi trebuit sa includa aceasta suma in pretul vanzarii?
Buna ziua!
Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si intr-un fel am tinut legatura cu ei, ca sa rezolvam diverse probleme, gen le-a mai venit un plic important in posta si i-am sunat, etc.. Saptamana trecuta (deci la ceva timp dupa ce ne-am mutat legal), proprietarul ne-a spus ca trebuie sa platim fondul de rulment plus fondul de reparatii, ca el sa isi recupereze banii de la administratie, ceea ce am facut,initial a spus ca e vorba de aproximativ 1100 ron, dar am aflat ca era de fapt putin peste 300,iar in urma cu o zi a adaugat ca trebuie sa ii platim si reparatie lift ( blocul va avea un lift nou si plata acestuia se face treptat prin adaugarea unei sume la intretinere), adica ce a platit el pana in momentul in care a vandut apartamentul (980 de RON). Eu am inteles ca preiau datoria, am inteles ca trebuie sa ii dau fondul de rulment si reparatie inapoi, dar nu inteleg de ce ar trebui sa ii platesc ce a achitat dansul pana acum pentru lift, dupa gandirea mea suma aceasta trebuia inclusa in pretul apartamentului. Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca sunt obligata sa ii achit fostului proprietar aceasta suma, cea de reparatie lift. Va multumesc anticipat!