avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Georgica112

Activitate Georgica112

Buna ziua!
Am și eu o întrebare?
Acum 4 ani de zile m-am recăsătorit și cu femeia care m-am recăsătorit are un copil de 13 ani care in toamna acestui an face 14 ani și trebuie făcut buletin.
Întrebarea mea este dc o pot trece pe numele meu de familie cum sunt eu și mama ei
Menționez ca la naștere când i sa eliberat certificatul de naștere tatăl nu este trecut in certificat ei doar mama
Răspuns la discuția Custodie


gi-jane2 a scris:

Nu exista asa ceva, sunteti tata si daca vreti, nu doar in acte..
dar de ce vreti sa dati copilul la mama ?
nu aveti conditii, nu puteti avea grija de el ?
Se intelege bine cu sotul mamei ?
puteti sa il lasati, veti merge la judecatorie pt schimbare locuintei copilului si sa se stabileasca pensia, insa veti cere si stabilirea unui program de vizita, iar autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun ca si pana acum.



Copilul începe primul an de școala, clasa pregătitoare . Am găsit școala de stat cu after Scholl chiar lângă serviciul mamei. Și spre binele copilului sa primească o educație corecta și sa învețe la o școala buna. Am hotărât de comun acord sa meargă in grija ei.
Răspuns la discuția Custodie


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Bună ziua. Înțeleg ca motive nu ar avea.
Poate face acest lucru numai dacă dovedește în instanță ca exercitati violente fizice și psihice asupra minorului, dacă aveți condamnări, dacă consumați droguri, dacă aveți un comportament imoral în prezenta minorului (ex. vizionare filme pornografice cu și în prezenta minorului, acte sexuale cu minorul, etc.), dacă dovediți neglijenta în îngrijirea minorului (ex. lăsat nesupravegheat ore întregi, etc)...

Buna ziua!
Doamne ferește de așa ceva. Îmi iubesc copilul, am un serviciu stabil, locuiesc într-un apartament cu 4 camere al părinților mei.
Dar am discutat și am căzut de acord sa se ducă la maică-sa datorită faptului ca , cel mic începe primul an de școala și am găsit școala cu after chiar lângă serviciul ei. Este mai ușor sa stea la ea sa se ocupe de educația lui . Dar ea cred eu ca este o fire răzbunătoare rea vrea să-mi facă mie rău .
Discuție Custodie
Buna seara!
As dori un răspuns de la un specialist.
Am divorțat acum un an și trei luni amiabil la notar , ne-am inteles in privința copilului nostru in vârsta de 5 ani ca sa rămână in creșterea mea și sa locuiască cu mine la aceeași adresa in casa părinților mei . A urmat ca asistentul social sa vina sa constate dc , copilul locuiește in condiții bune și așa mai departe. Sa semnat divorțul fiind de acord ca , , cel mic sa rămână la mine având amândoi custodie comuna.
Între timp fosta soție sa recăsătorit și vrea copilul. Iam zis ca sunt de acord , mergem la notar , o săi plătesc pensie alimentara plus alte cheltuieli cu școala.
Acum vine întrebarea mea:
Ea vrea ca eu sa nu mai am custodie , sa nu mai am nici o legătura cu , copiul, sa nu îl mai caut. O citez pe ea:” Voi fi tatăl lui doar in acte”
Mi-a spus ca a vb cu un avocat și poate sa ma șteargă din viața copilului .
Se poate face acest lucru?
Eu nu vreau așa ceva, îmi iubesc copilul și vreau sa păstrez legătura cu el.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort
Și mai am o problema cu fosta soacra care a intervenit prin a spune ca săi dau toți bani înapoi care ni ia dat noua adică mie și fostei soții pe timpul căsătoriei. Banii mi punea in cont mie sau fostei soții și nu erau sub forma de împrumut sau săi cerem noi. Îi dădea de buna voie . Iar ea acum îi cere înapoi dc nu îi dau ma va da in judecată ca săi dau bani . Îmi spune ca va dovedi ca mi-a dat acești bani ca are chitanțele de depunere in conturile noastre a acelor bani.
Discuție Divort
Buna seara! As dori sa știu Părerea unui avocat, eu divorțat fiind de un an de zile. Când am divorțat de comun acord la notar , am convenit sa ne înțelegem amiabil și sa împărțim bunurile omenește. Cel mai de valoare a fost un autoturism in valoare de 3500€ și care iam luat prin credit bancar care plătesc și acum la el pana in 2022. Am căzut la înțelegere cu fosta soție săi dau suma de 6000 de lei care iam depus prin banca in contul ei și am dovada chitanței. Prin aceasta înțelegere ea nu a mai avut nici o pretenție la mașina și a semnat actele de divorț. Acum sa răzgândit după un an de zile si vrea săi dau mașina ca ma va da in judecată. Vreau sa știu dc poate să-mi ia mașina.
Discuție Divort
Buna ziua! Acum 6 luni de zile am divorțat de soția mea de comun acord la notar. Avem împreuna un copil minor de 5 ani și custodie comuna. Copilul a rămasă la mine (tatăl lui fiind) cu acordul fostei soți. A urmat ancheta socială de la primăria sectorului 5 , totul a fost ok. Sau semnat actele de divorț sa stabilit pensie alimentara totul de comun acord. Acum apare și problema. Mama copilului sa răzgândit vrea sa îmi ia copilul , invoca fel și fel de motive . Menționez ca, copilul este bine îngrijit, are camera lui nu duce lipsa de nimic , merge la gradinita etc. După semnarea actelor de divorț și acordul mamei ca , copilul sa rămână la mine . Ce șanse are ea sa mi-l ia? Eu nu vreau sa plece copilul de lângă mine, având in vedere ca ea și-a refăcut viața cu un alt bărbat. Aștept răspunsurile dumneavoastră . Multumesc.
Discuție vacanta
buna ziua! as dori sa plec in luna mai in vacanta in afara tari in Bulgaria. sunt divortat si am un copil minor de 4 ani. copilul locuiste la mine nu la mama lui. As dori sa stiu care este procedura sa ies cu el din tara?multumesc!
Bună ziua! In anul 2015 am achiziționat un autoturism și am achitat o taxa de 3400 lei. In luna septembrie anul 2017 am depus cerere și restul documentelor necesare pt restituirea acestei sume plus dobânda aferentă. Am ajuns in luna februarie 2019 și nu am primit nici un ban. Cei de la ANAF dau din umeri la întrebarea mea. Întrebarea mea este: Se continua restituirea acestor sume și când? Și care este dobânda ?
Discuție Divorț
Bună ziua! Eu și soția mea de comun acord am hotărât să divorțăm la notariat. Avem un copil minor de 4 ani și suntem căsătoriți de 7 ani. Am căzut de comun acord și ne-am înțeles că cel mic să rămână la mine ( eu fiind tatăl copilului). As dori să știu care sunt condițiile de acordare de pensie alimentara , zile de vizită etc. Va mulțumesc!