avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate IzabelaMaria

Activitate IzabelaMaria

Bună seara!
Vă rog să-mi spuneți dacă există posibilitatea ca după recunoașterea copilului la naștere de către tată, acesta să ia numele de familie al mamei , nefiind căsătoriți.

Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Urmează să cumpăr un teren, iar in contractul de vânzare cumpărare pe care îl are vânzătorul scrie că imobilul este compus dintr-un teren intravilan în suprafață totală de 1300 mp, cum rezulta din actele de proprietate și în suprafață de 1161mp cum rezulta din măsurătorile cadastrale.
Întrebarea mea este ce cumpăr de fapt, ce rezulta din actele de proprietate sau din măsurători?
Bună ziua!
În urma unei oferte clientul mi-a solicitat o factură de avans pt a face plata. Am așteptat o lună după care am făcut storno, deoarece i-am dat un exemplar.
Vă rog să îmi spuneți dacă am procedat corect?
Soțul meu are o intreprindere individuala. Întrebarea mea este dacă ma poate angaja și pe mine în aceleași condiții, adică să plătească pt mine doar CAS și CASS sau să fie coplatitor pt mine.
Vă mulțumesc!
Este legal ca aceștia să i a astfel de hotărâri? Ce pot face, cum pot trece peste această hotărâre?

latka a scris:

Cred ca nu e vorba de lege, ci există o hotărâre de consiliu local, sau un regulament ce descrie în detaliu cum se poate construi în zona.




Bună ziua!
Am o cabană în Zărnești la care vreau sa i montez geamuri termopan triunghiulare, dar din păcate nu se poate deoarece consiliul local nu îmi permite.
Am tot căutat prin lege, dar nu am găsit nimic referitor la acest aspect.
Vă rog să îmi spuneți ce pot face, având în vedere că avansul l am plătit deja.
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!

Cristina Filimon a scris:

Răspunsul este că nu vă poate obliga nimeni să aveți contract scris. Pe de altă parte vă recomand sincer să aveți și așa ceva și să treceți negru pe alb ceea ce conținea și oferta dumneavoastră, condiții de încetare, penalități de întârziere și așa mai departe. Bănuiesc că lucrați preponderent cu societăți/firme, nu?

Vă mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Daca emiteti facturi, ANAF va cere contractul in baza caruia le emiteti, atunci cand faceti declaratia anuala pentru impunere si vi se verifica documentele II.

Bună ziua!
Am o intreprindere individuala pe activități de curățenie, iar întrebarea mea este dacă trebuie să am contract la clienții la care le facturez lunar?
Bună ziua!
Am o intreprindere individuala, nu am numerotat tot carnetul la începutul anului, iar acum când am făcut-o am omis nr 13 și 14.
Va rog să-mi spuneți dacă există posibilitatea de a completa aceste facturi din alt top pe care să scriu ANULAT sau ce variantă am.
De asemenea va rog să-mi spuneţi dacă trebuia început carnet nou la începutul anului.
Vă mulțumesc!