Sint stabilita definitiv in Italia din 1997. Sint casatorita din 1995 si port numele sotului.
In 2012 am dobindit cetatenia italiana si, conform legilor in vigoare din Italia, am devenit cetatean italian cu numele de familie pe care il aveam inainte de casatorie, mai exact cel de la nastere.
Intre timp mi-a expirat pasaportul romanesc cu domiciliul in strainatate, unicul document romanesc pe care il aveam.( evident cu numele de familie dupa casatorie)
As dori sa-mi schimb numele de familie si in Romania, adica sa revin la numele de inaintea casatoriei si in documentele romanesti. In acest mod pot avea acelasi nume de familie atit in Italia, cit si in Romania.
Din informatiile pe care am reusit sa le gasesc pe net ar trebui sa procedez in aceasta ordine:
1. Schimbarea numelui de familie in toate actele romanesti
Citeam despre procedura de schimbare de nume pe cale administrativa: printre actele cerute figureaza un document romanesc valabil, pe care eu nu il detin.
O alta intrebare pe care mi-o fac este daca motivele cererii mele sint considerate intemeiate.
2. Obtinerea pasaportului cu domiciliul in strainatate cu noul nume de familie
Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce demersuri, unde sa ma adresez pentru a obtine un document romanesc.