avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Dorin321

Activitate Dorin321

Multumesc pentru raspunsuri.

Din Romania?
Buna seara,

In conformitate cu art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 alin. 2

"Perioadele respective de asigurare, de activitate salariată, de activitate independentă sau de reședinţă realizate sub incidenţa legislaţiei unui stat membru se adaugă celor realizate sub inci­ denţa legislaţiei unui alt stat membru, în măsura în care acest lucru este necesar, în sensul aplicării articolului 6 din regulamen­ tul de bază, cu condiţia ca perioadele să nu se suprapună."

Ce se intampla daca perioadele se suprapun pentru 15 zile, in sensul ca sotia s-a angajat in Romania si abia dupa 15 zile a demisionat de la locul de munca din Anglia? Perioada respectiva nu se ia in calcul?
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare, este specificat undeva in lege locatia nasterii copiulului? Este conditionata acordare indemnizatiei de nasterea copilului in Romania.
Cum noi am locuit in Anglia si sarcina a fost monitorizata acolo am dori ca si copilul sa se nasca tot in Anglia. Ar fi acesta un impediment in acordarea indemnizatiei pt crestere copil?

Va multumes.
Buna ziua,

Eu si sotia lucram in Anglia cu forme legale de peste 12 luni. In curand o sa avem un bebelus si ne gandim sa revenim in Romania. In ce conditii sotia poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

Va multumes.