Mulțumesc pentru raspuns! Am inteles ca acea lege este in stadiul de proiect.
As avea nevoie sa stiu care este situatia in prezent, conform legislatiei actuale. Daca inchiriem in acea cladire si vine un eventual control ISU, noi in calitate de chiriasi cu punct de lucru declarat acolo, riscam o amenda? Dat fiind specificul activitatii noastre (cursuri cu participanți minori, faptul ca suntem acolo mai putin de 3h pe saptamana, dimensiunea salii, faptul ca este folosita in general cladirea pt cursuri pt adulti). Proprietarul a incercat sa obtina avizul ISU, dar nu l-a obținut.
Am incercat sa parcurg legislatia pt situatiile de utilizare in scop educational, am vazut ca nu toate afterschoolurile/grădinițele au nevoie de aviz ISU in functie de suprafata lor.
Insa nu mi-e clar daca, pentru situatia noastra, suntem raportați doar la spatiul folosit efectiv (sala 57 m2), sau putem fi amendati pentru ca in general cladirea nu are aviz.
Buna ziua! Dorim sa înființam o firma prin care sa tinem cursuri de dezvoltare personala pentru adolescenti. Vom tine, pentru inceput, un singur curs pe saptamana, 2h, cu o grupă de 15 adolescenti (minori, varsta elevi de liceu).
Am gasit un spatiu pe care vrem sa il declaram punct de lucru, insa cladirea nu are aviz ISU.
Sala pe care vrem sa o inchiriem si in care vom functiona are 57 m patrati. Nu vom fi mai mult de 20 persoane in sala
Cladirea este inchiriata de o firma care face cursuri si traininguri pentru adulti, care are drept de subinchiriere si ne inchiriaza sala noua.
Pentru specificul activitatii noastre, este necesar sa avem aviz ISU? Ce alte avize ne sunt necesare? Mentionez ca nu servim niciun fel de produse alimentare.
Buna ziua! Este vorba de o tanara eleva care a nascut un copil la finalul lunii august. Ea a ramas repetenta deoarece nu a mai putut ajunge la scoala din cauza sarcinii. Incepand cu 1 septembrie 2017 (deci, din anul scolar 2017/2018) s-a reinscris la liceu, dar la cursuri de seral. Este majora.
Intrebarea mea este daca poate primi indemnizatia de crestere copil.
Din cate inteleg, legea spune ca primeste daca a urmat cursuri de zi fara intrerupere in cele 12 luni anterioare cresterii copilului.
- faptul ca a ramas repetenta se considera intrerupere?
- conteaza ca in prezent este eleva la seral, daca ea a nascut copilul in anul scolar precedent (2016/2017, deci inainte de 1.09.2017) si inainte de aceasta a fost eleva la zi?
Va rog frumos sa ma ajutati! Multumesc!