avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate bngabriel

Activitate bngabriel

Buna ziua,
Ce mijloace de verificare are un angajator in privinta unui concediu medical "suspect"? Catre cine s-ar putea adresa in sensul verificarii validitatii diagnosticului?
Răspuns la discuția q) accident usor
Multumesc pentru raspunsuri!
Intre timp am contactat ITM. raspunsul pe scurt a fost "daca s-a facut comunicarea evenimentului, faceti si dosar de cercetare, chiar daca e accident usor, fara concediu medical.", asadar voi intocmi dosar asa cum e descris in Norme.
cercetarea evenimentului este in curs de finalizare. exista document medical cu mentiunea "fara tratament la domiciliu".
Răspuns la discuția q) accident usor
Multumesc pentru link.
A fost comunicat evenimentul catre ITM cf cu anexa 13 din Norme.
Intrebare: e suficienta analiza evenimentului conform procedurilor interne si aplicarea unui set de contamasuri pentru evitarea unor evenimente similare? SAU e obligatorie intocmirea dosarului de cercetare asa cum este definit la art. 122-124 in Norme + verificat si avizat de ITM?
Pentru un eveniment SSM (leziuni superficiale, prim ajutor si ingrijiri medicale fara incapacitate de munca), ce comunicari se fac catre ITM?
Se intocmeste dosar de cercetare asa cum este definit la art. 122-124 in Norme?
Salut,
Pentru amplasarea unui ansamblu (rezervor motorina de 2000 litri + pompa alimentare), care sa deserveasca utilajele din incinta unui singur agent economic este nevoie de avizare şi autorizare la ISU?

PS: am postat la SSM, pentru ca nu am gasit rubrica pentru Situatii de Urgenta
Multumesc,
Multumesc, in special pentru exemplele din practica uzuala.

Cursul postuniversitar „Evaluator al riscurilor pentru securitate şi sǎnǎtate în muncă” cu durata de 240 ore, indeplineste cerinta art. 50, alin (1), lit c, cf HG 1425/2006, actualizat?
"c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de
învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de
cel puţin 180 de ore."
Multumesc,

In cazul la care fac referire, lucratorul desemnat se subordoneaza directorului general. Cine face instruirea directorului general?

Dintre cei doi, lucratorul desemnat are pregatire postuniversitara de evaluator de risc.
Cine poate face instruirea periodica pentru o persoana cu atributii de lucrator desemnat.