Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Adela Lupaș

Activitate Adela Lupaș

Înțeleg, mulțumesc frumos!
Înțeleg cele susținute de dvs. Ideea este că ea are probleme de sănătate, probleme fizice și cu toate acestea medicii susțin că nu are nimic, simptomele sunt altele.
A făcut controale peste controale și totuși, aceștia susțin că nu au cum să o pensioneze.
Din ce cauză? Simplu. Sunt multe persoane care s-au pensionat pe motive abstracte și astăzi cei care ar trebui să fie îndreptățiți pentru că merită, nu pot beneficia.

Dapix a scris:

Dacă este bolnavă are dreptul la pensie de invaliditate. Dacă nu vrea pensie de boala, va fi nevoită să se angajeze pentru a se putea întreține. Ajutorul social se acordă în alte condiții și situații. Faptul ca ești bolnav și nu poți lucra nu este un argument de a solicita ajutor social.
Pentru bolnavii care din motive PSIHICE sau fizice si-au pierdut total sau parțial capacitatea de munca, exista posibilitatea pensionării pe caz de invaliditate.

În condițiile Legii nr. 416/2001, familiile și persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială.
Cu toate acestea, mama mea nu dispune de acest ajutor și vă voi explica pe scurt:
Mama mea are o problemă mai delicată de sănătate, a fost nevoită să își dea demisia la serviciu, însă niciun medic nu i-am oferit un răspuns clar cu privire la boala pe care o are, spun doar că e bolnavă, însă nu se poate pensiona deoarece nu are anii lucrați.
Trecând direct la subiect, ceea ce vreau să vă întreb este că, fratele meu este elev și primește o pensie de urmaș în valoare de 500 de lei, eu, sunt studentă și primesc aceeași pensie de urmaș în valoare de 500 de lei, de ce ea nu poate să dispună cu toate acestea de acest ajutor social?
Mama noastră nu are niciun venit, eu voi pleca în alt oraș că să studiez și mama mea va ajunge să trăiască doar din banii cu care ar trebui să-l întrețină pe fratele meu, mai exact alocația de stat, adică cei 84 de lei și pensia acestuia de urmaș 500 de lei. Cu toate acestea, mama mea nu are dreptul la ajutor social.
Puteți să-mi explicați de ce?
Aștept cu nerăbdare un răspuns cât mai rapid!