avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate mendis

Activitate mendis

Răspuns la discuția Contract la distanta
Ma refeream la un contract la distanta semnat electronic.Teoretic suportul legal exista. Era interesant daca are cineva si experiente in aceasta directie.
A efectuat cineva contracte la distanta(in special pentru servicii online).
Ce masuri trebuie indeplinite dpdv contabil?
Am inteles ca se pot trimite facturile prin email:

"73. (1) In sensul art. 155 alin. (Cool lit. c) din Codul fiscal, se pot transmite facturi prin mijloace electronice in
urmatoarele conditii:
a) pentru operatiuni efectuate in Romania, inclusiv pentru livrari intracomunitare:

1. partile sa incheie un acord prin care sase prevada aceasta procedura de facturare;

2. furnizorul/prestatorul si/sau cumparatorul, daca sunt inregistrati conform art. 153 din Codul fiscal, sa notifice, prin scrisoare recomandata, organul fiscal competent ca vor aplica o astfel de procedura de facturare, cu cel putin o luna calendaristica inainte de a o initia, si sa anexeze la notificare acordul prevazut la lit. a);

3. sa se garanteze autenticitatea sursei si integritatea continutului facturii prin: semnatura electronica, conform prevederilor Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, prin schimbul electronic de date EDI definit la art. 2 din Recomandarile Comisiei 1994/820/EC din 19 octombrie 1994 referitor la aspectele legale ale schimbului electronic de date, sau orice alte mijloace electronice agreate de Directia de tehnologia informatiei din cadrul Ministerului Finantelor Publice;

4. sa existe un document centralizator pe suport de hartie, cu evidenta tuturor facturilor transmise prin schimbul electronic de date EDI, intr-o luna calendaristica de o persoana impozabila inregistrata conform art. 153 din Codul fiscal, sau a tuturor facturilor astfel primite intr-o luna calendaristica de orice persoana obligata la plata taxei, in cazul in care furnizorul/prestatorul nu este inregistrat conform art. 153 din Codul Fiscal;"

Ok, nu inteleg la ce se refera punctul 2 in codul fiscal. Se refera la persoanele care nu sunt inregistrate pentru plata TVA din Romania sau intercomunitar? Sau se refera si la platitorii de tva?

A trimis cineva facturi personalizate prin email si a supravietuit la un control? :-/