Prietenul meu a divortat acum 4 ani dar partajul inca nu s-a incheiat.De ce?
Pentru ca apartamentul dobandit in perioada casatoriei l-au vandut si au facut o casa pe terenul fosteI soacre cu care nu au facut nici un act.Intre timp divorteaza si el ramane pe drumuri.Acum are de primit jumatate din bunurile dobandite si jumatate din casa(partea lui evaluata la 150000 lei).El spune ca trebuie sa se vanda casa ca sa-si primeasca banii.Insa casa nu se vinde ca terenul este al fostei soacre care binenteles ca nu-l instraineaza.A primit si un executor(de fapt e al doilea) care insa de 3 ani nu face nimic decat spune ca el a pus casa in vanzare dar nu se vinde.
Fosta da din umeri si spune ca nu are bani dar in schimb l-a dat afara din casa.
Chiar nu exista nici o rezolvare pentru asemenea cazuri?#-o
Cat poate tine aceasta situatie fara ca fosta sa nu aiba nici o apasare?
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor dumneavoastra.Imi dau seama ca am omis mai multe detalii si oricum nu stiu situatia reala.Mostenirea(pamantul si casa) sunt in Gorj unde nu a existat colectivizarea.Ceilalti frati sunt stabiliti in judetele vecine(Dolj,Mehedinti,Olt).Fratele cel mare a ramas acasa si e cel care a decedat.El avea majoritatea actelor si probabil au ramas la matusa mea,dar nu as pune prea mult baza pe acest lucru.Verisorii mei au ramas tot la tara si ei se folosesc de tot pamantul ca asa s-a 'nimerit".Din pacate ne-am cam saturat sa ne ducem in vizita pe acolo si sa ni se para ca deranjam.E cazul sa impartim indiferent cat de mult ar deranja pe unii.Deci ar trebui mai intai sa vedem care este situatia reala a pamantului,dar nu stiu unde trebuie sa ma duc pentru a afla acest lucru.Orice sugestie este bine venita.
Tatal meu are 3 frati in viata si unul decedat de 8 ani.De asemenea parintii sunt decedati de 25 de ani.Intre ei nu au fost facute nici un fel de acte la decesul nici unuia dintre ei.Noi suntem mai multi nepoti dar numai 3 beneficiaza de pe urma pamantului si a casei bunicilor.As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze tatal meu pentru a se face impartirea mostenirii lasate de bunicii mei si unde trebuie sa ne adresam.Multumesc anticipat.