avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate Gingilica

Activitate Gingilica

Răspuns la discuția Recuperare ore in weekend
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Pot sa presupun (pentru ca angajatorul nu mi-a pus la dispozitie/instiintat despre continutul ROI) ca orice prevederi s-ar afla in ROI, acestea trebuie sa fie legale si morale dar si sustinute de articole din lege.
Răspuns la discuția Recuperare ore in weekend
Buna ziua,

Revin asupra celor discutate pentru intrebari suplimentare:
1. Lucrand la acest program de 7h si neintrunind norma de munca pe parcursul a 5 zile lucratoare mai beneficiez de cele 2 zile de repaos legal? In conditia in care fac recuperarea orelor lipsa in ziua de sambata.
2. Orice act aditional la CIM trebuie sa fie dat si in posesia angajatului, fie in original sau in copie ?
3. In privinta ROI, acesta trebuie sa se afle intr-un loc accesibil angajatilor ca sa-l poata studia cand au nelamuriri, sau este un act cu caracter secret ce nu poate fi vizualizat ?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Recuperare ore in weekend
Va multumesc foarte mult pentru clarificari. Am sa solicit angajatorului lamuriri suplimentare si am sa revin daca am alte nelamuriri.
Răspuns la discuția Recuperare ore in weekend
Cornel Vasile a scris:

Care este durata timpului de munca mentionata in c.i.m. ?


Va multumesc pentru raspunsul prompt. La intrebarea adresata, va voi raspunde ca este 8h, dar datorita specificului activitatii, se pot efectua ore suplimentare care vor fi recompensate fie prin timp liber fie financiar daca prima optiune nu este posibila.
Buna ziua,

Avand un program zilnic de 7h, pentru ca nu se intruneste norma saptamanala de lucru, este necesar sa recuperez cele 5h lipsa in weekend. Doar ca in weekend lucrez ambele zile , deci fac suplimentar 9h. Vreau sa stiu si eu ce fel de compensare se primeste pentru cele 9h suplimentare, daca am dreptul la zile de repaus lucrand sambata si duminica chiar daca o parte din orele efectuate sambata reprezinta recuperare.