avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate Liviu Manole

Activitate Liviu Manole

Buna ziua. Ma numesc Liviu.In anul 2007 m-am casatorit iar in 2008 am achizitionat impreuna cu sotia un imprumut de nevoi personale cu ipoteca(garantand cu apartamentul parintilor mei). Cu banii luati de la banca am cumparat un apartament. In anul 2011,nemaiputand achita ratele am fost nevoit sa demisionez(din M.A.I.) si am plecat impreuna in afara tarii pt a putea sa achitam ratele.De atunci muncim aici(legal)si trimitem lunar banii pt rate,neavand niciodata intarzieri la plata.
Din Iunie 2017 eu si sotia ne-am separat urmand ca in Noiembrie 2017 sa vin in tara pt a face actele de divort.
Intentia mea este sa vand apartamentul meu si al sotiei (undeva in jurul a 30.000 Euro)iar toti banii sa-i dau bancii la care am imprumutul.Chiar si asa tot ar mai ramane de achitat vreo 30.000 Euro!
Intrebarile mele sunt: este posibil ca sotia sa fie legal obligata la plata restului ratelor, ea neavand nici o garantie data bancii respective ci doar eu?Asa cum am specificat mai sus creditul e girat cu apartamentul parintilor mei.Este posibil ca banca sa injumatateasca creditul obligand si sotia sa achite cealalta jumatate?
Va rog mult sa ma ''luminati'' cum altfel as putea legal sa o conving pe inca actuala sotie sa-si onoreze achitarea restului creditului.
In momentul de fata ea imi da asigurari verbale ca o sa ma ajute pana la sfarsit cu acest credit dar oamenii se schimba...
Multumesc anticipat.

Cu stima , Liviu