Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate dan02

Buna ziua.Lucrez in ture 12-24 flux continuu, in cadrul unei regii autonome.Cum sunt platite zilele de sambata si duminica in cadrul legal, in aceasta situatie ?Multumesc pentru raspuns!
Pot aparea surprize in cazul in care nu are documentele masinii ?Este legal sa se liciteze o masina fara documente ?
Vreau sa cumpar o autoutilitara de la cineva care a cumparat-o la o licitatie publica( caz insolventa).Vanzatorul detine doar factura si actele de la licitatie , nu detine cartea de identitate a masinii si talonul.El spune ca acestea le pot obtine eu de la RAR,politie.Imi poate da cineva un sfat,pot avea incredere in vanzator ?
Am inteles ca si politia imi va acorda o ,,pedeapsa'' dupa clasarea dosarului.Aveti idee in ce consta aceasta ,,pedeapsa'' ?Va multumesc inca odata pentru raspunsurile date!
in iunie am comis un accident rutier , am adormit la volan si am iesit in decor,pasagerul suferind fractura deschisa la mana stinga ce necesita ingrijiri medicale peste 90 de zile.
Victima nu a depus plangere penala iar la politie in declaratia ce i s-a luat imediat dupa accident a mentionat ca nu are pretentii penale ci doar la despagubire de la asigurator.Cerificatul medicolegal este de 120 de zile.
Intrebarea mea este daca in acest caz procesul penal se va inchide sau va continua si care sunt urmarile pentru mine.Va multumesc !
As mai avea o intrebare, este posibil sa se deschida doua dosare in aceiasi cauza, unul in penal si unul in civil ?
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Sa inteleg ca daca primeste peste 90 de zile automat dosarul penal va continua chiar
daca el a mentionat in declaratia de la politie ca nu are pretentii penale ci doar civile.Accidentul a avut loc in iunie. si nu a fost emis altceva decat acea declaratie la politie.Dosarul penal se afla in stendby la procuratura.
Doresc sa stiu
1. care sunt consecintele daca se vor depasi 90 de zile de spitalizare ,voi intra automat pe penal ?
2 daca a declarat ca nu doreste sa fiu anchetat in penal ci civil , se poate sa isi schimbe declaratia pe parcurs ?
3 in general care poate fi varianta cea mai neagra,dupa cele expuse ?
La inceput omul nu vroia nici un fel de despagubiri pe parcurs insa a inceput sa se schimbe pana sa ajunga sa ma ameninte, asta in conditiile in care eu am avut grija sa fie tratat cum trebuie in spital,l-am dus si adus la spital de cite ori a fost nevoie si m-am oferit sa ii platesc si kinetoterapia.
Sper sa gresesc ,dar omul nu imi face impresia ca vrea sa se vindece.