avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Ve

Activitate Cristina Ve

Buna ziua,

Poate fi asugurat un tanar de 18 ani care nu presteaza nici o activitate si nici nu urmeaza cursurile vreunei institutii de invatamant?
Este de fapt vorba despre o tanara care a devenit mama si pe care mama ar dori sa o coasigure.

Multumesc!
Răspuns la discuția Drepturile consilierilor locali
Cornel Vasile a scris:

Aveti reglementate criterii de acordare?


Buna ziua din nou,
Nu, nu avem. Este prima oara cand ne confrumtam cu o situatie de acest gen.
In afara de a consulta Codul Administrativ, alte informatii nu am.

Multumesc!
Buna ziua,
Unul dintre angajatii societatii este in timpul sau liber consilier local.
Conform Art 212 (9)
Consilierii locali, respectiv consilierii județeni și delegatul sătesc care participă la ședințele de consiliu local, respectiv județean, organizate în timpul programului de lucru, se consideră învoiți de drept, fără a le fi afectat salariul și celelalte drepturi ce le revin, potrivit legii, de la locul de muncă.
Intrebarea este: Acesta va primi si tichetul de masa pentru aceasta zi in care nu este prezent in incinta societatii?

Multumesc!
Discuție Declaratie AFM
Buna ziua,
O societate introduce ambalaje pe piata motiv pentru care trebuie sa completeze si sa depuna Declatatia catre AFM lunar. In una dintre luni nu au fost facute deloc importuri; mai trebuie completata si depusa aceasta declaratie cu valoare zero sau pur si simplu nu se mai depune?

Multumesc!

Buna ziua,
In situatia in care sotul este administrator de firma neavand si calitatea de angajat, iar sotia este angajata a unei alte firme, aceasta din urma poate solicita concediu pentru ingrijirea copiilor cu varsta pana la 12 ani, conf legii 19/2020?
Discuție Revenire CCC
Buna ziua,
O angajata urma sa isi reinceapa activitatea revenind din CCC, la data de 1 Aprilie 2020, solicitand astfel stimulentul de insertie. Datorita situatiei create de coronavirus societatea este nevoita sa isi intrerupa temporar activitatea. Daca la reinceperea activitatii perioada in care ar fi putut solicita stimulentul va fi trecuta deja, va pierde angajata acest drept? Ce poate face pentru a nu il pierde?

Multumesc!
Buna ziua,

Veniturile Fondului de mediu se constituie, printre altele, dintr-o contributie de 2% din valoarea substantelor clasificate ca fiind periculoase pentru mediu (clasificare conf OUG 200/2000), comercializate de catre producatori si importatori, cu exceptia celor utilizate la producerea medicamenetelor.
Intebarea mea este: in conditiile in care achiziionam astfel de substante din afara tarii, si le folosim in fluxul de productie, ne incadram in aceasta categorie?
Daca da, este obligata societatea la plati retroactiva? Pe ce perioada? Ce articol de lege imi indica acest lucru?
Multumesc!
Buna ziua,
Una dintre contribuiile platite catre fondul de mediu este de cea de 2%din valoarea substantelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, introduse pe piata nationala de catre operatorii economici. Intrebarea mea este: cum aflu daca substantele introduse pe piata sunt periculoase pentru mediu, fisa tehnica nespecificand aceasta fraza. Care acte normative imi indica substantele periculoase?
Multumesc!
Buna ziua,
Care e modalitatea de pontare, cate zile libere vor avea angajatii crestini catolici, in perioada Pastelui?
Vor avea zile libere platite in Vinerea Marea si prima zi de Paste de Pastele catolic, evident.
Intrebarea mea insa este: cum se vor calcula cele doua zile libere de Pastele ortodox? Vor fi zile libere platite sau zile CO?
(cei cativa angajati sunt obligati sa stea acasa in cele doua zile deoarece venind la lucru nu au ce face doar ei in sectie).
Buna ziua,
Am predat catre un colector autorizat cateva echipamente care au fost folosite in activitatea societatii: telefon fix, cooler, calculator birou, imprimanta, switch, tonere, etc. Acestea au fost achizitionate de la firma sora din alta tara, firma ce face parte din acelasi grup ca si noi. Predarea s-a facut cu completarea Anexelor 2, respective 3.
Intrebare: unde trebuiesc declarate acestea?
1. La AFM, prin declaratia lunara?
2. La ANPM?
Ce articol din ce lege imi da explicatii in acaesta directie, va rog?

Multumesc!