avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate mariusmarius7wd

Activitate mariusmarius7wd

Răspuns la discuția Luminile LED
Da, este perfect legal sa circuli cu luminile de zi, dar mare atentie sa functioneze si cele din spate. Spun din experienta acest lucru, am fost oprit de filtru mixt politie si rar, eram pe drum european, cu lumini de zi pornite, si au verificat si luminile din spate, mi-au zis ca daca nu functionau (la mine se pot dezactiva din calculatorul masinii atat cele din fata cat si cele din spate) imi dadeau amenda.
Vom vedea in instanta ce se va intampla, am ajutat persoana si i-am facut plangerea, din punctul meu de vedere procesul verbal va fi anulat pentru motivele pe care le-am invocat si in plangere: 2 cifre din cnp sunt ilizibile, descrierea faptei in mare parte ilizibila, articolele din lege la fel ilizibile plus instiintarea de plata necompletata corespunzator. Este un proces verbal facut pur si simplu in bataie de joc.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Si daca folositi asigurarea tot veti da bani in plus, o cunostinta a provocat un accident acum vreo 3 ani, exact ca al dvs, a folosit rca-ul si l-au retrogradat de la bonus la clasa de malus de ziceai ca a facut dauna totala
Nu va cerut bani cash la fata locului ? Nici amiabila ? e cam suspecta treaba
Este obligatoriu sa fie mentionat in procesul verbal ocupatia si locul de munca ale contravenientului ?
Buna seara,
Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele persoanei, fara cnp, ci, adresa contravenientului, seria si nr. proces verbal, doar semnatura politistului exista. Multumesc.
Eu zic ca daca ai ramas cu permisul in buzunar sa nu te mai apuci sa faci contestatii. Legal, nelegal, nici politia rutiera nu respecta legea, te asigur.
Răspuns la discuția Suspendare drept conducere auto
Dupa parerea mea, daca s-ar respecta legea ar trebui sa se poata achita si dupa pierderea contestatiei in urmatoarea situatie: se contesta procesul verbal in termenul de 48 de ore (astfel toate efectele produse de procesul verbal sunt suspendate pana la o hotarare definitiva a instantei), daca contestatia este pierduta, procesul verbal nu mai este suspendat si isi produce efectele, iar in 48 de ore de la decizia definitiva sa se poata face plata la jumatate.
Altfel, se poate da exemplu urmatoarea speta: fac contestatie la procesul verbal imediat ce mi-a fost retinut permisul, apoi la cateva ore sau a doua zi ma duc sa platesc jumatate din amenda, Intrebarea este: Pe ce baza legala achit acea amenda daca contestatia a fost introdusa si din acel moment, procesul verbal impreuna cu tot ce contine, puncte amenda, puncte penalizare si masura complementara a retinerii permisului, toate acestea sunt suspendate ?