avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rubrica instiintare de plata incompleta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rubrica instiintare de plata incompleta

Buna seara,
Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele persoanei, fara cnp, ci, adresa contravenientului, seria si nr. proces verbal, doar semnatura politistului exista. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:23, 4 Noiembrie 2017
Buna seara,
Da, contestati in instanta.
Atat timp cat in PV sunt trecute corect si compet datele contraventientului dar la instiintarea de plata nu este decat numele nu constituie un motiv de anulare absoluta a PV!

OG 2/2001 Art. 16 alin (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

OG 2/2001 Art. 17 Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

NU veti avea sanse de anulare A pv daca mergeti doar pe lipsa CNP si adresa de la instiintarea de plata.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Este obligatoriu sa fie mentionat in procesul verbal ocupatia si locul de munca ale contravenientului ?
Netrecerea acestora nu duce la anularea PV.
Vom vedea in instanta ce se va intampla, am ajutat persoana si i-am facut plangerea, din punctul meu de vedere procesul verbal va fi anulat pentru motivele pe care le-am invocat si in plangere: 2 cifre din cnp sunt ilizibile, descrierea faptei in mare parte ilizibila, articolele din lege la fel ilizibile plus instiintarea de plata necompletata corespunzator. Este un proces verbal facut pur si simplu in bataie de joc.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie radar Ersin Dervis Ersin Dervis Am o intrebare . Daca pe PV de Contraventie la rubrica AGENT CONSTATOR nu exista decat semnatura acestuia , pot contesta acest proces verbal ca fiind lovit de ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)