Dețin un certificat de atestare a calității de moștenitor după tatăl meu decedat.
Anul trecut primăria comunei Oarța de Jos jud. MM mi-a eliberat o copie după registrul agricol în care figurau ca și coproprietari tatăl meu și un frate al lui.
Ulterior, anul acesta efecuând cadastru la teren și dorind să-l înscriu în cartea funciară primăria a refuzat eliberarea unei noi copii după registrul agricol motivând faptul că tatăl meu și fratele lui nu mai figurează cu bunuri imobile întrucât, cât timp a trait tatal meu le-a înstrăinat unui locuitor din sat și s-au operat modificari in registrul agricol.
Fac mențiunea că tatăl meu, considerându-se unic moștenitor a incheiat, fără știrea fratelui său, cu un vecin două contracte de vânzare-cumpărare, de mâna (fără să fie autentificate la notariat), prin care ar fi vândut terenurile din comună.
Între timp am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria MM pentru înșelăciune, fals și uz de fals, plângere despre care primarul cu siguranță avea cunoștință.
Cu toate că actele încheiate de mână conțin multiple greșeli atât de fond cât și de formă, a fost omis unul dintre coproprietari, nu sunt autentificate notarial, totuși primarul, consider eu cu rea credință, a operat modificări în registrul agricol.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Este posibil înscrierea unor modificări în registrul agricol pe baza unor documente scrise de mână, fără o minima verificare a corectitudinii acestora?
2. Ce pot face ca să-mi intabulez bunurile imobile fără o adeverință de la primăria din comună?
3. Ce șanse am dacă depun o plângere împotriva primarului pentru abuz în serviciu?