avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate dani el

Activitate dani el

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.
In urma hotararii judecatoresti trebuie sa iau copilul o luna la mine in vacanta de vara. Mama a facut apel si imi zice ca nu imi va da copilul. Se poate opune sa il iau? multumesc pt orice raspuns si sfat.
Mulțumesc pt răspuns.

gi-jane2 a scris:

cred ca nu va concentrati asupra realei probleme. Nu e ca vi-l da bunica, ci ca mama nu va lasa sa il vedeti in curdul saptamanii de aia trebuie sa cereti in instanta sa se stabileasca un program si pt timpul saptamanii daca ziceti ca nu va lasa si nu poate invoca ca ea nu e libera cand dvs sunteti si nu e acasa, cand se poate f bine sa vi-l dea bunica.

A fost stabilit un program. Nu ma deranjează ca mi l da bunica.
Ma deranjează ca îl ia bunica când îl aduc înapoi după vizita de weekend iar copilul este dezamăgit ca îl duc înapoi.
Am o relație foarte bună cu al meu copil și este foarte atașat de mine.
Când îl duc ii zic ca mergem la mami, sa se joace cu mami ca mami îl iubește și tati o sa vina în vizita peste câteva zile.
Eu ii vad dezamăgirea copilului când o vede pe bunica.
Ma deranjează faptul ca nu ma lasă să vin în vizita la copil în timpul săptămânii pt ca în hotărâre scrie"cu înțelegerea între părți în funcție de serviciul fiecaruia". Pai ea nu tine cont, cum am specificat, de serviciul meu.
Dacă nu are bunul simt sa tina cont și de serviciul meu, atunci mi se pare normal când îl vizitez sa îmi dea și sa îl ia ea pe copil. Copilul este undeva la tara, într-un sat unde nu ai ce sa faci, nu ai măcar un parculet.
Dar nu asta e problema.
Oricum, mulțumesc pentru răspuns. Am înțeles, poate sa mi l dea și vecina, ca nu contează., doar este copilul meu și mamele au doar drepturi.
gi-jane2 a scris:[/s

Ca are grija de copil sau nu, are importanta, ca vi-l preda vecina, nu. Poate insemna ca va evita, ceea ce nu puteti impiedica.
Dva vedeti-va de vizita si daca nu va lasa , cereti in instanta stabilirea unui program.
Eu nu am inteles daca va lasa sau nu, ca va plangeti ca vi-l da bunica, deci il vizitați.

Sa își asume ca are un copil. Copilul nu l am făcut cu vecina sau vecinul..
Nu are rost sa zic mai multe dar dacă erati în situația mea nu mai aveați aceeași părere.


Martonze a scris:

Domnule, şi chiar dacă copilul vi-l dă vecina, care e problema, întreb şi eu? Important este să relaţionaţi cu copilul.

Proplema este ca se opune sa vin în vizita la copil în timpul săptămânii pentru ca scrie în hotărâre "cu înțelegerea dintre părți în funcție de serviciul fiecăruia". Dacă ea nu este acasă niciodată când vin la copil ce rost are sa se opună sa îmi vizitez copilul. I am cerut mereu sa vin în vizita când ea este la munca pentru a nu ne intersecta dar nici asa nu e bine. Ea nu tine cont de serviciul meu și de timpul meu. Totuși, este o distanta destul de mare de parcurs pana la copil, pierd 6 ore pe drum, doua le stau cu copilul. Deja sunt 8 ore, fără sa mai pun la socoteala orele muncite. As vrea puțin respect din partea ei. Sunt satul sa iasă bunica și sa îmi zică la plecare "sa va rupeți gatul". Dacă sunt bărbat asta nu înseamnă că trebuie să fiu neapărat vinovat de despărțirea noastră. Vina poate fi comuna sau doar a persoanelor care s au băgat în viata noastră.
Nici prin cap nu îmi trece sa o vizitez pe ea, mai ales ca si a adus deja alt bărbat acasă. Chiar nu se merita.
Maine poate îmi da copilul vecina sau vecinul, se pare ca nu este o problema din punctul dvs de vedere.
gi-jane2 a scris:

dar când îl vizitez și nu numai, ea nu este acasă.

pai si de ce ar trebui sa fie acasa? dvs va vizitati copilul, nu pe mama.
si nu scrie in hotarare ca mama sa vi-l dea sau sa il ia, asa ca vi-l poate da bunica, unde e problema ?

Bună ziua,
Va rog sa ma lămuriți și pe mine în următoarea problema:
Copilul a rămas la mama și eu, tatăl, am drept de vizita o zi pe săptămână, la înțelegerea dintre părți în funcție de serviciul fiecăruia și sa îl iau doua weekenduri pe luna la mine.
La fiecare vizita săptămânală și la fiecare deplasare la mine și reîntoarcere a copilului la mama, copilul este scos și luat înapoi doar de bunica materna.
Este în regula acest lucru? In hotărârea judecătorească nu scrie cine sa îmi dea copilul și cine sa îl ia.
Întreb pentru ca mama se opune destul de des sa îmi vad copilul la vizita săptămânală și îmi tot zice ca scrie în hotarare "cu înțelegerea între părți" dar când îl vizitez și nu numai, ea nu este acasă.
Mulțumesc!
Am platit pensie de intretinere fara sa fiu obligat de instanta si nu am o problema cu asta. E ceva normal..
Problema mea e ca la dosarul pt copil mi sa zis sa depun contractul de munca si actele aditionale, iar la casa am fost pus sa depun adeverinte de salariu, Asa mi s-a zis si asa am facut.
Mama copilului a avut doi avocati, iar domnul avocat care o reprezinta pentru casa a luat acte din dosarul pentru casa si vroiam sa stiu daca este legal.. In hotararea instantei in dosarul pentru copil apar cu un venit lunar mult mai mare, venit calculat de pe sase luni de munca , luni in care am muncit mai mult pentru ca trebuia sa "ma afund" in ceva sa nu stau sa ma gandesc la despartirea mea de copil. Salariul meu a fost calculat din lunile cand eram deja despartiti si acum sunt pus sa platesc niste sume din urma pe care nu le mai am. Iar pt casa e posibil sa ajungem la o intelegere dar trebuie sa fie bagata si banca in proces sa se vada daca se poate plati creditul de o singura persoana, asta am inteles de la instanta.
Oricum, multumesc pentru raspuns.
Bună seara. Am doua procese, unul pentru copil și unul pentru casa. Domnul avocat care o reprezinta pe mama copilului meu o reprezinta și în procesul pentru casa.
Acest domn avocat are voie sa ia acte din procesul pentru casa și sa le depună la procesul pentru copil?
Ma refer la adeverințe de venit.
Eu am depus contractul de munca și toate actele adiționale de unde reiese ca am un salariu fix. Dacă muncesc în plus, orele muncite îmi apar ca și salariu.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.
Mulțumesc!
Intelegere partaj
Buna ziua, in perioada de concubinaj am cumparat o casa si acum avem un dosar in instanta. Am platit o taxa judiciara de timbru , au fost doua termene. La al doilea termen s-a constatat ca trebuie sa mai achit o diferenta de taxa de timbru si pana la urmatorul termen poate ajung la o intelegere cu cealalta parte. Cealalta parte imi cere o suma de bani . Intrebarea mea este, daca ii platesc suma ceruta ca si intelegere, pot sa mai recuperez taxa de timbru platita deja? Am platit doar prima parte de taxa. In caz de intelegere cum se procedeaza? instanta dispune ramanerea datoriei comune(credit ipotecar) si a bunului catre mine ? Daca da, mai sunt ceva costuri dupa aceea? Vreau sa stiu daca se merita sa ii dau suma ceruta sau nu.
Trebuie sa ii dau banii la notar sau e suficient transefrul bancar?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.