avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate Loopssound

Activitate Loopssound

Exista un termen limita prin care un dosar trebuie sa ajunga de la Politie la procurorul de caz si apoi la Parchet?. Tatal meu a murit acum 4 ani la locul de munca in urma unui accident. In urma anchetei ITM (finalizata in doua saptamani) a reiesit faptul ca intreprinderea la care lucra e vinovata pentru ucidere din culpa. Tot de 4 ani dosarul "zace" la politistul de caz care sub diverse pretexte nu finalizeaza ancheta pentru a fi trimisa către procurorul de caz. Ba mai mult, imi este ingradit accesul la ancheta facuta de politistul de caz. Pentru mine este clar ca este vorba de o tergiversare a anchetei. Ce pot face sau cui ma pot adresa din punct de vedere legal pentru ca ancheta sa finalizata cat mai curand? Va rog mult, niste sfaturi
4 octombrie 2014

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveti dreptul sa va constituiti parte civila.
Cand anume s-a intamplat? precizati data.

Buna ziua, in urma cu aproape 4 ani tatăl meu a murit in urma unui accident prin cadere de la inaltime la o intreprinderea de stat la care a lucrat. In urma anchetei ITM a rezultat faptul ca intreprindere este vinovată pentru ucidere din culpa pentru ca nu a existat bara de protectie acolo unde se desfășura lucrul (fusese taiata), fapt care a cauzat accidentul si decesul tatălui meu. De atunci dosarul este la politie. Mama mea s-a constituit parte civilă in proces. Problema e ca procesul nu poate începe deoarece politistul care se ocupa de caz, in decurs de aproape 4 ani, sub diferite motive nu a izbutit finalizarea dosarului pt a putea fi trimis mai departe la Parchet. Întrebarea este daca eu si fratele meu ne putem constitui parte civilă separat de mama in proces si daca exista un termen legal in care poltistul de caz este obligat sa finalizeze dosarul pentru a putea fi trimis la Parchet (pentru ca personal mi se pare ca acesta încearcă tergiversarea procesului)
Va multumesc mult, astept cu nerăbdare răspunsurile dumneavoastră!
Buna ziua, in urma cu mai bine de 3 ani tatăl meu e decedat in urma unui accident de munca. Ancheta ITM s-a finalizat intr-o luna, in urma acesteia firma respectivă fiind vinovată pentru omor din culpa. Ca urmare s-a deschis un proces penal iar apoi noi am deschis si unul civil si din tot acel timp dosarul sta la politie iar persoană din cadrul sectiei de politie care se ocupa de caz a cautat fel si fel de motive pentru a încetini mersul anchetei (ultimele motive fiind ca nu gaseste martori). Precizez ca au existat mai mult de 4 martori in momentul incidentului, conform anchetei ITM. Am inteles ca pana in septembrie a acestui an (2017) dosarul ar fi trebuit sa fie definitivat, lucru care nu s-a intamplat. Întrebarea mea este, ce pot face din punct de vedere legal pentru a accelera mersul anchetei sau măcar pentru a stii in ce stadiu se afla aceasta. Va multumesc anticipat!