avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate MisstyCupp

Activitate MisstyCupp

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Nu avem drept de proprietate, ci drept de folosinta intr-adevar. Dar acum curtea respectiva este cota indiviza o data ce apartamentele s-au vandut, avem un drept de folosinta pe un teren care nu mai este al dezvoltatorului, ci al asociatiei - este corect (prin cota parte indiviza)?

Si atunci, asociatia poate lua vreo decizie in acest sens care sa afecteze acest drept de folosinta? Sa revoce in vreun fel acest drept?

Legat de vanzarea locurilor, parerea mea este ca nu le-a intabulat pentru ca nu respectau cerintele necesare, drept urmare le-a trasat pe cont propriu iar in intabularea intregii proprietati apare pur si simplu curte. Mai apoi le-a dat cu drept de folosinta in CVC proprietarilor.
Locuim intr-un bloc nou cu curte interioara in spatiu indivizibil. Curtea este betonata, iar dezvoltatorul a trasat in interior locuri de parcare, mai multe decat numarul de apartamente. Locurile extra au fost vandute - in contractul de V-C apare mentiunea "o data cu apartamentul se confera drept de folosinta exclusiva a locurilor de parcare nr X si Y conform Anexa". In anexa este planul curtii, cu locurile de parcare numerotate, unde se pot identifica locurile din contract.
Aceste locuri nu au fost intabulate separat, practic ele sunt delimitate cu vopsea conform anexelor din contractele tuturor, pe spatiul comun indivizibil. De asemenea, in contract nu se specifica ca s-a platit pentru cel de-al doilea loc de parcare.
Ce "putere" are, din punct de vedere legal, faptul ca exista "drept de folosinta exclusiva"? Poate asociatia sa modifice acest drept de folosinta pe care noi il avem in contract? In cazul unul conflict, exista acoperire prin acest act?