avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca D

Activitate Bianca D

Răspuns la discuția exprimarea in antecontract
Domnule avocat Tudor,va rog daca se poate sa mi explicati ce inseamna dpdv juridic a intra in posesie? cum se demonstreaza juridic. Va multumesc pt timpul acordat si profesionalism
Răspuns la discuția exprimarea in antecontract
imobilul are autorizatie si e intabulat, pe mine ma intereseaza in mod special ce inseamna dpdv juridic a intra in posesia. nu inteleg care e valoarea juridica a acestei actiuni.multumesc
Răspuns la discuția exprimarea in antecontract
Am inteles. Exista posibilitatea ca vanzatorul, pe baza antecontractului, sa ma poata obliga ca achit valoarea totala a imobilului, chiar daca nu se intocmeste actul de vanzare-cumparare ? Poate face acest lucru pe baza faptului ca fizic imi pune la dispozitie imobilul, adica eu intru in posesia lui, asa cum se specifica in antecontract?? Mentionez ca antecontractul e intocmit de un avocat, asta inseamna ca are aceeiasi valoare juridica ca si cel intocmit de un notar, in cazul in care se intenteaza un proces de recuperare a banilor dati ca avans?
Răspuns la discuția exprimarea in antecontract
Va multumesc frumos. In cazul in care vanzatorul se obliga sa predea posesia asupra imobilului (exact aceasta este exprimarea din antecontract),care e valorea juridica a acestei actiuni, adica cum se face dovada acestei actiuni ? eu ca si cumparator achit banii prin ordin de plata, care are valoare juridica dar cum ramane cu posesia? cu multumiri.
Buna ziua, am facut un antecontract pt cumpararea unui imobil la o data stabilita in viitor. in antecontract s a scris ca la data X stabilita eu voi achita suma de bani stabilita si voi intra in posesia bunului imobil. Intrebarea este legata de exprimarea si efectele juridice ale actiunii de "a intra in posesie"... asta inseamna ca la data X eu voi achita banii si voi deveni proprietar ?Este acesta exprimare uzuala in antecontracte sau poate sa fie obiectul unor interpretari astfel incat eu sa nu devin proprietarul bunului imobil? Va multumesc frumos!