avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate I. Cn

Activitate I. Cn

Dupa cum am fost anuntati, salariul brut va creste la 1900 din 01.01.18. Am o salariata care si-a dat demisia si va sta in preaviz cele 20 de zile lucratoare. Problema mea este urmatoarea...daca sta 20 de zile in preaviz intra in anul 2018. Ii mai fac act aditional de marire a salariului cu toate ca ea si-a dat demisia in Decembrie? Sau o las cu salariul vechi?
Discuție Durata de munca
Este corect sa am doua contracte de munca la doua firme diferite unul de 6 ore si celalalt de 4 ore pe zi?
Răspuns la discuția Functie
Multumesc de ajutor
Răspuns la discuția Functie
Deci domnisoara respectiva a terminat liceul pedagogic pe profilul real cu specializarea in matematica-inofrmatica. Ea se va ocupa de copii si spune ca a mai fost angajata odata ca si educator/suplinitor. Va fi prezenta la cursurile copiilor alaturi de cadrul didactic si cand educatoarea nu va putea sa ajunga se va ocupa ea de copii..as putea sa o pun pe functia de "Educator specializat conform cod cor - 531203" ?
Răspuns la discuția Infectare hiv
Din ce am inteles mai sus a-ti avut contact cu persoana respectiva neprotejat după care va anunțat că are HIV. Trebuie să mergeți cu rezultatele analizelor sa dati in judecata persoana. Va fi trimisă si ea/el să i se faca in set de analize. Dacă știa dinainte sa va infecteze ca are HIV si cu bună știință va infectat si pe dumneavoastră atunci va atașez mai jos ce va intereseaza pe dv.

Art. 309, alin.2 din Codul Penal Român pedepsește transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit de către o persoană care știe că suferă această boală cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Așadar, trebuie considerat faptul că interpretarea în mod larg a articolului din legea penală duce la pedepsirea nu doar a celor care fac sex fără prezervativ, știind că sunt infectați, cu intenția de a infecta și pe alții, ci și a celor care fac sex cu prezervativ, însă nu-și anunță partenerii de riscurile la care se expun, în cazul în care aceștia se infectează, printr-un mic accident, în respectivul act sexual.

Deci acționati prin instanța cu dovezile in mână.
Discuție Functie
Help. Stie cineva o funcție pentru un "ajutor de cadru didactic" ? Sau sa fie ceva pe aproape
Buna ziua. As dori si eu un pic de ajutor pentru urmatoarea "dilema"
Un salariat este angajat cu 2h. Automat din 2018 asta inseamna ca va avea un salariu de 475 LEI. Intrebarea e urmatoarea. Cum se vor calcula CAS si CASS pentru acesti bani? Ca din August pana in prezent(adica indiferent de ore si venit platesc contributiile ca la 8h) sau raportate la venitul pe care l-am inregistrat? Pentru ca daca se calculeaza ca pana acum asta ar insemna ca salariatul va ramane cu un MINUS de 190 LEI. Am calculat eu gresit?
Multumesc frumos