avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Filimon

Activitate Cristina Filimon

Documente sunt multe și procedura este destul de amplă. Aveti potibilitatea să faceți singură sau să apelati la un avocat care să vă asiste.
Trebuie să vă cititi antecontractul și să vedeți acolo în ce conditii se reziliază/denunță acesta.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă referiți la faptul că primăria a început urmărirea silită împotriva dumneavoastră pentru amenda nouă (cea de 500 în loc de 3000)?
Puteți să faceți contestație la execuarea silită, dacă aveți motive sau temei, evident.
Practic, acea împuternire face dovada mandatului primit. Însă aș fi precaută și aș încerca să iau legătura cu pârâtul să văd dacă a dat într-adevâr o asemenea împuternicire avocatului său (de a încasa cheltuielile).
Legea nu se aplică retroactiv. Legea se aplică doar pe viitor, inclusiv (sau, de fapt, cu atât mai mult) dacă în lege nu este modificată perioada de aplicabilitate.

Art. 15 alin. (2) din Constituție: Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
NB: excepțiile sunt de strictă înterpretare.

Art. 115 din Constituție: Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă.
NB: Până când se trece peste procedura parlamentară, ordonanțele de urgență își produc efectele în forma publicată în Monitorul Oficial.
Desființarea postului este practic o formă de concediere (pentru motive obiective) a salariatului. Concedierea (sub nicio formă) nu se poate dispune pe perioada concediului medical. Concedierea, chiar și prin forma propusă de dumneavoastră, nu poate fi dispusă decât după încetarea concediului medical.
Răspuns la discuția Ce cod caen imi este necesar?
Okay. Păi atunci văd că veți lucra mai mult cu contract de depozitare și că activitatea principală pe asta se va concentra (depozitarea în condiții de siguranță a mărfurilor). Faptul că "lipiți și awburile" e mai mult un accesori, un beneficiu extra. Bun, atunci aș pune CAEN 5210 - Depozitări și aș pune și secundar 5229 - Alte activități anexe transporturilor (după cum ziceam, e un accesoriu la partea de depozitare). Vă pot asista în redactarea și negocierea contractelor cu magazinele online și înregistrare SRL.
Răspuns la discuția Reclamatie site.
Da, tot la ei faceți.
Răspuns la discuția Ce cod caen imi este necesar?
Expedierea o faceți prin societatea dumneavoastră? Sau magazinul îl depozitează și apoi vine curierul desemnat de acesta sau curierul cu care aveți dumneavoastră contract?
Bună seara! Pe scurt, nu. Ordonantele de urgență își produc efectele de la momentul publicării și până la abrogare sau modificare. Legea noua își va produce efectele doar pe viitor (doar dacă nu există vreo prevedere care să spună altfel - dispoziții tranzitorii).