Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Filimon

Activitate Cristina Filimon

Nu. Nu este firesc așa ceva. Dacă dumneavoastră ați cerut acte din dosar sau informații despre dosar este firesc să vi se furnizeze. Recomand ca toată corespondența să fie în scris și îi solicitați domnului sau doamenei date și acte din dosar și pe această cale.
Răspuns la discuția Constituire fonduri ONG
Singurele soluții care-mi vin în minte: 1. devin și angajații membri și cotizează (caz în care se știe conform statutului și legii care va fi scopul și destinație acelor bani) sau 2. contracte de donație cu sarcini (dar nu prea văd cine ar vrea să treacă prin atâta bătaie de cap pentru câțiva lei, doar dacă nu găsiți o formulă și să fie cu plată recurentă lunară).
Actele contabile se păstrează minim 10 ani, deci apărarea lor că nu mai dispun de acele facturi și/sau chitanțe nu trebuie să stea în picioare. Depuneți ce aveți și solicitați prin întâmpinare obligarea celor de la Telekom să depună toate actele pe care ei își întemeiază pretențiile.
Răspuns la discuția Constituire fonduri ONG
Fonduri provenite din altceva decât cotizații ale membrilor? Nu înțeleg ce treabă au angajții ONG-ului cu acest contribuții pentru funcționarea asociației. :-) Puteți da mai multe detalii?
Legea este de strictă interpretare. Dacă ați zis că fapta nu se regăsește în cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de legislația specială (cea privind exercitarea dreptului de medic și legea sănătății sau alte asemenea legi), atunci nu ar trebui să întâmpinați dificultăți.
Eu vă cred. Speța se analizează de la caz la caz. Poate nu va cere și introducerea dumneavoastră în calitate de parte responsabilă civilmente. Nu avem de unde ști lucrul acesta. În orice caz, aveți dreptul de regres împotriva angajatului dumneavoastră.
Eu înțeleg că dumneavoastră trebuia doar să vă preocupați de încheierea contractului pentru apă, nu să achitați contoarele.
Cel mult veți fi ținut să reparați prejudiciul civil cauzat părții vătămate, iar asta doar dacă s-a constituit parte civilă și dacă înțelege să vă introducă și pe dumneavostră în cauză, ca parte responsabilă civilmente. Nu se vor autosesiza organele judiciare pentru că este vorba despre o infracțiune a cărei acțiune penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a victimei (furt).
Mai exact cum vreți să lucrați? În stilul blablacare (care se încadrează la ridesharing) sau în stilul maxi-taxi (care e transport în regim de închiriere)?
Mergeti dupa regulile prevazute de regulamentul ue 1215/2015.

atticusfortezza a scris:

Exista doar facturi si anexe la acestea, nu este contract.