avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaManoliu

Activitate AlinaManoliu

Răspuns la discuția Clauza in contract
Azi am semnat contractul dar este cu incepere de luni
Intentionez sa ma duc luni sa imi dau demisia
Dar acum ma gandesc sa nu ma tina in preaviz (care si el este stipulat in contract) iar in perioada de preaviz sa ma scolarizeze
Au voie sa ma scolarizeze in perioada de preaviz, ca apoi sa imi ceara bani pe curs?
Răspuns la discuția Clauza in contract
Da,
"Perioada de proba este de 90 zile conform ...."


Cornel Vasile a scris:

Aveti mentionata o perioada de proba in contract ?

Buna ziua,
Azi am semnat un contract de munca la o Clinica, in momentul semnarii nu am fost lasata sa citesc integral contractul, motivul... nu mai conteaza, acasa am citit si am constat ca este o clauza in care spune ca daca imi dau demisia sau orice se intampla ce ar cauza incetarea contractului dupa perioada de formare profesionala sunt buna de plata, nu este specificata nicio suma.

Eu ce fac mai departe, pt ca in niciun caz nu am de gand sa stau atata timp acolo
Daca ma duc luni si imi dau demisia, ei ma vor pube sa stau cele 20 de zile in preaviz? Si daca da, in preaviz ma pot scolariza ca sa ma puna apoi la plata???

Sau efectiv nu ma prezint ca dupa 3 zile sa imi incheie ei contractul pt neprezentare??
Buna ziua,
Sunt in CCC si pe 26 ian ar trebui sa ma reintorc la serviciu, pe data de 18 dec 2017 am trimis la serviciu cerere de incetare a suspendarii CIM incepand cu data de 26.01.2018 pt a ma reintoarce, pe 12 ianuarie 2018 am primit acasa prin posta de la societate o hartie prin care spun exact asa:
" va comunicam ca locul de munca ocupat de dumneavoastra a fost desfiintat conf art. 65 alin 1 din Codul muncii, privind restructurarea compartimentelor si reorganizarea economica ca societatii"
Si imi ofera un alt loc de munca pe aceeasi functie dar la 350km departare de casa.

Acum... eu stiu sigur ca ei nu au desfiintat postul si nu au facut nimic in sensul asta, cel putin pana la data de 18.12.2017 cand eu le-am trimis cererea de suspendare a CIM si va intreb:
1. Puteau desfiinta postul imediat dupa ce am trimis eu cererea de suspendare?
2. Indiferent de momentul desfiintarii postului nu erau obligati sa imi aduca la cunostiinta acest fapt?
3. Puteau face procedura de desfiintare dupa ce am trimis eu cererea de suspendare (legal vorbund si mai ales ca au fost si sarbatorile )
4. Este legal sa imi ofere loc de munca la 350km de casa?

(Banui ca nu au desfiintat niciun post sau daca au facut-o au facut-o doar dupa ce am trimis eu cererea de suspendare cim si hartia trimisa de ei sa nu fie doar pt a ma intimida si a ma face sa demisionez)
Răspuns la discuția Dreptul muncii
AlinaManoliu a scris:
Eu asta stiu
Pe mine ma intereseaza daca ma poate concedia din momentul in care ma reintorc?

CABINET AVOCAT BURGHINA ADELA a scris:

Acelasi loc de munca angajatorul o sa vi-l asigure, in conditiile in care contractul de munca este suspendat în situaţia concediului pentru creşterea copilului.
Art 60 al 1 lit e din Codul muncii mentioneaza cu privire la concediere: "Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă: pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;"



Discuție Dreptul muncii
Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in Braila, eu activam la un birou in Iasi, cand am intrat eu in cic, au angajat pe cineva in locul meu, apoi au inchis biroul iar persoana respectiva, timp de cateva luni a lucrat de acasa apoi au pus-o sa isi dea demisia. Acum nu mai vor sa ma primeasca inapoi pe motiv ca nu au ce face cu mine, eu am trimis deja instiintare de incetare a suspendarii CIM prin posta cu recomandata si scrisoare cu declaratie de continut, care nu o vor primi pt ca ar ajunge maine iar ei nu mai sunt la birou, si am trimis si pe mail.
Azi am primit un mesaj de la o colega din birou cu sefa ca voi primi raspuns la mail dupa data de 3 ianuarie si ca sa o sun pe sefa.
Eu stiu ca sunt obligati sa ma primeasca, firma nu este in faliment, nu s-au reorganizat nu s-a intamplat nimic din care legal sa nu ma poata primi, mi s-a spus sa sun sa mi se ofere solutia, eu nu vreau sa sun, vreau sa primesc raspunsul pe mail, nu vreau sa am discutii telefonice vreau raspunsuri scrise in caz de voi ajunge in instanta.
Acum va intreb eu, ar putea face ceva sa nu ma primeasca, cica solutia i-ar fi fost data de dna care se ocupa de contractele de munca cumva de HR