avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate anielalupsa

Activitate anielalupsa

Răspuns la discuția Clarificare impunere concesiune
Mulțumesc pt răspuns..!

MYRA CIMPEAN a scris:

Chiar dacă terenul și casa aferentă au fost cumpărate de bunicul dumneavoastră în 1946 și ulterior moștenite, extinderea construită fără autorizație (anexa de 19 mp din 1999) poate fi considerată construcție pe teren public sau teren neautorizat, iar Primăria are dreptul să solicite regularizarea juridică prin concesionare sau autorizare conform legislației urbanistice și imobiliare în vigoare.
Din punct de vedere legal, dreptul dumneavoastră de proprietate asupra terenului nu este automat afectat, însă autoritățile pot solicita regularizarea extinderii pe teren aferent locuinței, mai ales dacă acesta este încadrat ca teren public sau concesionat PMB. Este recomandat să verificați titlul de proprietate și documentele cadastrale, precum și să solicitați o opinie notarială sau juridică specializată pentru a contesta sau negocia concesionarea.

Buna ziua !
Va rog frumos răspuns am următoarea situație

Pe terenul aferent plătesc chirie pmb foie calcul locuința estei cumparata legea 112 și sa construit o anexa de 19 mp in anul 1999 fara autorizatie de construcție..

Primaria îmi cere sa concesionez acești 19 mp construiți adică terenul de sub anexa ...

Dar acest teren total 247 mp

a fost cumpărat de bunicul meu in

1946 cu contract vanzare cumparare
Arhivele nationale

Am camera notarilor ca tatăl meu a mostenit acest teren și casa ulterior situației de predare in mod abuziv cu legea 112 1989

Tatăl meu si-a cumparat propria casa de la Apolodor

Este dinpdv juridic drept ca pmb să-mi ceara concesionare la aceasta extindere anexa 19 mp.???.
Mulțumesc pt răspuns....
Va rog frumos răspuns
Teren 1946 cumparat de bunicul meu
1989 teren 247 mp cu 2 case confiscate
2025 casa cumparata Apolodor 89.37mp
Casa restituita 46.31 mp Hotărâre și proces verbal
legea 112
1999 camera 19 mp fara autorizatie legatura intre case
- 91 mp foaie calcul
Diferenta de 37 mp cuparata de la mosier 1950 de bunicul meu dar nu am act acesta diferenta se afla sub casa cuparata de la Apolodor pe lungimea locului ...
200 5 ancpi respingere intabulare

Ce pot face dpdv legal cu acesta diferenta care este în posesia și deținerea noastră 1950 ( o parte din diferenta este sub casa )cumparata .apolodor )
Nu pot sa depun documentație la ancpi că-mi trebuie cf fiscal cu toate suprafețele sa apară
Ce pot face ...????
In cazul unei declarații notariale pot sa cer includerea tuturor informațiilor din anul 1946
Am și dela arhivele nationale confirmarea lor ca bunicul meu a cumparat di
camera notarilor ca tata a mostenit și de la
Primaria sector 2 ca bunicul meu are autotizatie constructie 1971
( este casa Cump de la Apolodor ulterior de tatăl 1998)

Bună ziua ..
Va rog dati-mi sfaturi
Bunicii mai 1 9 4 6 cumpăra
teren 247mp act vanzare cumparare
Nu existau vecini și case erau doar parcele de teren
După 6.....7 ani mai cumpăra lipit alăturat 43 mp cu chitanță dar se pierde în decursul timpului.
NU EXISTA VECINI pe timpul acela erau parcele... teren deținute de mosieii acelei vremi 1946 ..1954...

După un timp cumpăra și
Vecinul din dreapta care
își face casa zidita înaltă pe toată lungimea hotarului pe terenul lui ......

Lipita terenului meu

Tatăl meu și unchiul 1989 pleacă în străinătate
Casa și terenul sunt confiscate
Tatal meu se întoarce din străinătate și cumpăra casa lg 112 iar pentru pământ plătește chirie la stat Apolodor
Tata în 2001 decedează
Eu moștenesc casa și plătesc în continuare la apolodor
2005 fac cadastru dar la CF
imi da respingere pentru diferenta teren 43mp s-o ca terenul este al statului

Dar eu am doar copie după actul vechi ca acest teren 247 a fost cumpărat de bunici
..plus 43mp f acte .....

Apolodor( (azi este fondul imobiliar) imi cere planul case și Extras cf avizate ocpi
Dar ce sa duc ca nu vor sa avizeze cadastru și sa intabuleze
Nici casa cumparata !!!