avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Activitate Maciupiciu

Activitate Maciupiciu

De aproape un an incerc sa vad in ce conditii se afla autoturismul depozitat in parcul auto al politiei locale dar administratorul parcului nu imi permite accesul decat in prezenta unui reprezentant al politiei locale. In regula. De cate ori merg la politia locala, chiar si agentul care se ocupa de acest caz refuza sa ma insoteasca, de fapt ma amana si imi spune ca ma va anunta el telefonic cand se va putea merge pentru a viziona autoturismul, lucru care nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi, desi merg acolo aproape lunar sa le amintesc. Din cauza acestui fapt, trag concluzia ca autoturismul a fost ori dezmembrat si sustrase piese de pe el, ori pur si simplu sustras cu totul, motiv pentru care banuiesc ca a si fost ridicat, pentru a o revinde cuiva pentru piese. Pentru a vedea autoturismul in ce conditii a fost depozitat si intretinut pe aceasta perioada si sa ma conving ca nu a fost ridicat in vederea revinderii sau sustragerii de bunuri de pe el cum ma pot adresa justitiei? Multumesc.
Ei spun ca in baza legii 421din 27 iunie 2002 in urma unor sesizari a unor persoane pe care nu le ei pot divulga.
Intrucat autoturismul nu era avariat sau abandonat, singurul lucru de care se puteau lega este ca nu avea ITP-ul valabil la acea data, povestea suna a executare la comanda si santaj. Problema este ca nu stiu cum as putea sa ii dau in judecata pentru acest lucru, sau pentru ce altceva sa imi pot recupera autoturismul fara amenda, dat fiind ca nu am incalcat nici o lege, autoturismul fiind in regula, parcat regulamentar si fara sa deranjeze in niciun fel traficul sau spatiul public.
De acord, dar trebuie sa mi-o ridice si ma amendeze pentru faptul ca eu nu am facut acte pe numele meu? Mentionez ca masina NU era abandonata, o foloseam din cand in cand, nu cu regularitate dar cel putin o data la 2-3 saptamani cel putin. Masina nu se afla intr-o stare de abandon, nu prezenta avarii si era intretinuta.
Buna ziua.
In urma cu aproximativ 3 luni mi-a fost ridicat autoturismul parcat corespunzator, de catre politia locala pe motiv ca ar fi autoturism fara stapan. Autoturismul este inmatriculat pe numele tatalui meu decedat in anul 2000. Perioada de 3 luni se datoreaza faptului ca politia locala a trimis cazul departamentului juridic din cadrul primariei si au asteptat un raspuns pentru a decide daca imi vor restitui sau nu autoturismul in urma cererii mele facute pentru acst lucru. Primaria chiar mi-a trimis un mail prin care mi-au spus sa astept pana cand vor lua o decizie. Acum pentru restituire politia locala ma obliga sa fac actul de mostenire trecand autoturismul pe numele meu si doreste sa ma amendeze dupa aceasta cu suma de 2000 (doua mii) RON. Intrucat ei sustin ca m-au instiintat inainte iar eu (neavand la cunostinta acest lucru) nu m-am conformat sa o mut de pe locul care era parcat in termen de 10 zile, ei au decis ca au avut tot dreptul sa faca acest lucru iar amenda este intemeiata. Doresc sa mentionez ca ei au pus un afis pe usa intrarii scarii blocului unde locuia tatal meu decedat, dar eu nemaiavand niciun fel de lagatura cu acea adresa din anul 2000 de cand apartamentul de acolo a fost vandut nu am avut nicun fel de a lua la cunostinta despre aceasta. La fel au spus ca au lastat o instiintare pe parbrizul autoturismului, dar probabil aceasta a fost luata de altcineva, eu negasind nimic pe parbriz. Autoturismul a fost pur si simplu ridicat cand eu nu ma aflam acasa, eu chiar fiind speriat cand am ajuns acasa si am constatat disparitia lui. Din aceasta cauza chiar am sunat la 112 crezand ca a fost furat in prima faza. Ce pot face pentru a anula decizia politiei locale de a ma amenda pentru un lucru care nu a fost facut intentionat, si anume nestiind ca este ilegal sa parchezi masina pe drumurile publice daca nu esti proprietar in acte ci doar mostenitor legal? Reamintesc ca ei sunt de acord cu restituirea doar in cazul in care finalizez procedura de mostenire si platesc suma de 2000 RON.
Multumesc pentru raspuns.
Apa pierduta pe aceasta conducta se repartizeaza in mod egal tuturor propietarilor sau doar celor care mai sunt conectati inca la R.A.D.E.T. avand in vedere ca aceasta conducta si pierderile survenite nici macar nu se afla pe scara unde locuim noi?
Multumesc.
Buna ziua,
Luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc a survenit o defectiune la conducta generala de la R.A.D.E.T. care alimenteaza blocul cu apa calda. Aceasta defectiune a fost constatata, dupa cum spun cei din administratia ascociatiei de locatari, foarte tarziu si din aceasta cauza s-a scurs o cantitate uriasa de apa calda pe jos in subsolul blocului. Defectiunea s-a produs la alta scara fata de cea care locuiesc eu, respectiv eu locuiesc la scara A iar defectiunea s-a produs la scara B.
Deoarece toti locatarii in afara de mine si inca un locatar s-au debransat de la R.A.D.E.T., dar aceasta conducta face parte din bransamentul blocului si nu strict al apartamentului meu si al vecinului meu nedebransat si conducta este inca in administratia si intretinerea asociatiei, este normal ca valoarea sumei costului reparatiei si pierderii enorme de apa calda suferita din aceasta cauza sa fie distribuita DOAR mie si vecinului meu atata timp cat nici macar nu am fost anuntati la timp de catre asociatie sau altcineva sa oprim apa si sa remediem la timp situatia?
Mentionez ca am contestat suma de plata a intretinerii in care a fost inclusa jumatate din suma reparatiei si jumatate din valoarea apei calde pierduta, cealalta jumatate revenind vecinului meu nedebransat si am solicitat recalcularea platii si redristribuirea sumei catre toti locatarii blocului care fac parte din asociatie conform articolului Art. 649 Noul cod civil Părţile comune Coproprietatea forţată Proprietatea comună litera C care dispune precum ca:

“c) instalaţiile de apă şi canalizare, electrice, de telecomunicaţii, de încălzire şi de gaze de la branşament/racord până la punctul de distribuţie către părţile aflate în proprietate exclusivă, canalele pluviale, paratrăsnetele, antenele colective, precum şi alte asemenea părţi”
si H.G. 1588/2007 Art. 32 (3) care dispune precum ca:

“Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.”
dar au fost respinse si mi se solicita in continuare achitarea a jumatate din costul integral al reparatiei si jumatate din valoarea apei calde scursa in subsol iar vecinului nedebransat celelalte jumatati.
Inca nu am inceput sa fac demersuri sperand ca voi primi intr-un final banii cuveniti insa pana la urma am fost sunat de la firma si mi s-a spus ca am de luat 4 lei pentru zilele de concediu. Problema sta in felul urmator:
In anul 2015 am fost angajat in luna iulie pe data de 1 iar pana la 31 decembrie nu am beneficiat de nicio zi de concediu desi am facut cerere pentru acest lucru pentru ca mi s-a spus ca este neaparat nevoie sa o aiba in evidente la incheierea anului dar ca nu pot pleca in concediu deoarece pleaca colegul meu si trebuie sa ramana cineva prezent insa voi beneficia de zilele de concediu in 2016 si ca nu este o problema.
In anul 2016 am beneficiat intr-adevar de 21 de zile lucratoare, adica de la 1 iulie la 1 august, tot in urma unei cereri. Mi s-a spus ca mi s-au acordat 21 de zile lucratoare ca si concediu reprezentand 11 zile concediul restant din 2015 si 10 zile reprezentand parte din concediu din 2016. Tot in 2016 am lucrat suplimentar 4 ore pe zi timp de 4 zile in schimbul a doua zile libere pe care insa nu le-am primit nici pe acestea.
In anul 2017, in urma altei cereri, am beneficiat iarasi de 21 de zile lucratoare care mi s-a spus ca reprezinta cele 11 zile din concediul restant din anul 2016, cele 2 zile libere promise in schimbul celor 16 ore lucrate suplimentar si 8 zile din anul 2017. In luna decembrie 2017 am beneficiat de concediu medical insa o zi din acest concediu am fost prezent intregral la program si am lucrat normal dar mi s-a primis ca aceasta zi mi se va adauga la condediu de odihna pentru data viitoare cand mi-l voi lua.
La data de 5 ianuarie 2018 a incetat contractul de munca, insa cand a venit vorba de efectuarea sau plata concediului neefectuat mi s-a spus ca sa fiu sanatos daca nu mi l-am luat la timp, dupa cum am mai spus in postarile anterioare. Acum dupa cateva discutii cu ei, imi spun ca ei au cererile de concediu si ca nu ii intereseaza daca am fost sau nu in concediu, ca ei nu au nicio evidenta in privinta asta si nici nu ii intereseaza aspectul asta, daca mi l-am luat sau nu si ca nu se simt datori fata de mine cu nimic. Le-am spus ca se pot uita in condica sa vada ca eu am fost la munca in acea perioada, pot verifica pe camerele video sau pot intreba angajatii insa mi-au ras in nas si mi-au spus ca nu sunt ei chiar atat de prosti sa faca asta si ca acea condica a disparut de mult, inregistrarile nu sunt obligati sa le pastreze asa de mult timp si ca angajatii vor declara ce le va spuna patronul ca sa isi pastreze locul de munca si ca nu am nicio sansa sa dovedesc ceva. Ba m-au si amenintat ca daca nu vin sa ridic cei 4 lei imi fac notificare sa vin sa ii iau fortat... Ce pot face pana la urma sa imi recuperez banii cuveniti? Mentionez ca am avut contractul pe 4 ore zilnic desi am lucrat 8 ore pe zi. Am fost angajat 3 ore la o firma si o ora la cealalta, ambele firme apartinand aceluiasi patron si am fost platit pe 4 ore de la casierie si pe celelalte 4 ore direct de patron. Imi pot recupera suma totala pe 8 ore pe zi sau doar pe 4 ore pe zi?
Daca eu nu am solicitat concediu de odihna pe perioada preavizului, ma poate obliga sa il iau? Adica sa intru in concediu restant pe perioada preavizului in cazul in care eu nu sunt de acord?
Buna seara.
Nu stiu sigur daca am fost pontat sau nu, pentru ca el mi-a spus sa nu vin, dupa cum am mentionat mai sus: "Te rog sa nu sa vii pentru ca sunteti deja doi pentru acelasi post si consumati curentul degeaba". Chiar a folosit "te rog". In acest caz, daca nu m-a trecut prezent, am dreptul sa-i solicit cele 20 de zile de preaviz, adica sa ii solicit sa vin la munca inca 20 de zile in schimbul banilor de concediu?