avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate Oananm

Activitate Oananm

Voi fi nevoita sa fiu prezenta la tribunal, sau se va judeca in camera de consiliu? Va mulțumesc mult pt răspuns!

Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună seara !da, faceți apel pentru că are 1063 alin 4 Cod porc civil prevede că (4) Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii.

Va mulțumesc mult, o voi face singura pentru ca nu mai pot susține încă un onorariu, la cererea sa depun și hot, care este respinsă pt suspendarea provizorie, și detalii din fondul executarii sau sa ma rezum doar la cererea de suspendare provizorie, care mi-a fost respinsă?
Vreo taxa de timbru sunt obligată să depun împreună cu cererea de apel?


Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună seara !da, faceți apel pentru că are 1063 alin 4 Cod porc civil prevede că (4) Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii.

Restituire cautiune( contestație la executare)

Am fost nevoita sa achit în termen de 2 zile, o cautiune pentru suspendarea provizorie la executare, am plătit aceea cautiune, ( fiind vorba de o somatie imobiliarea, cu amenințări a executorului, ca imi scoate apartamentul la licitatie) cererea de suspendare a executari nu sa admis, am fost nevoita sa fac o cerere conf art.1064, pt restituire cautiune, imediat cum am primit încheierea cu soluție respinsă a suspendarea provizorie a executarii.
Am tehnoredat o cerere exact cum am găsit un model pe internet ( nemaiavând bani sa mai plătesc și această cerere pt a fi redactata de avocat)
știind ca după comunicarea hot.cu cererea respinsă a suspendări executari, trebuie sa întocmesc in termen de 30 de zile, in care sa cer sa mi se restituie recipisa cauțiuni conf art 1064, am atașat prezentei cerere o copie a încheierea care tocmai a fost primita prin posta, și copie după CI. Cererea sa soluționat în camera de consiliu și
surpinzator pt mine, soluția cereri mele, a fost " neîntemeiată " și sa fac apel în 30 de zile la tribunal, iar în considerentele încheieri îmi spune ca îmi voi recupera bani din cautiune când dosarul de contestație la executare, este soluționat definitiv,, adica se poate
Recupera si peste ani, cautiunea....dosarul fiind cu mod sicanator introdus intr-o instanta care nu are competenta sa judece, si automat va fi relocat instantei din ilfov, cel care are competenta sa judece, numai ca sa incercat ca poate merge...sa castige dosarul.
Acest dosar de contestație la executare poate dura 1 an poate chiar 2, este corect ca bani mei sa stea la stat , atâta timp?
( specific ca " creditorul' dosarului, nu a făcut nici un demers în sensul sa mi se oprească bani , sigur nu stie acest aspect) ce ma sfătuiți sa fac apel către tribunal, sau voi avea același rezultat, și voi fi nevoita sa aștept finalizarea dosarului de contestație la executare?
Va mulțumesc!
Un consilier juridic poate avea semnatura electronica fara sa faca dovada prin acte doveditoare ca este cine pretinde ca este?
Bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic pt reprezentare în instanta, cereri eronate trimise de dansu în instanta sau ținut lanț pana în momentul în care i-am solicitat sa mi se returneze bani care ii plătisem ca onorariul în acel contract de mandat.
Toate erorile dansului, sunt subliniate de instanta in inchierile primite de la instanta.
Dansul mi-a spus sa fac o cerere pt rezilierea contractului de mandat și termenul legal ar fi 30 de zile cu posibilitatea de a se prelungi încă 15 zile, nici nu mai știu dacă este corect sau este încă o eroare din partea dansului. (Și sa aștept rasp.prin e-mail după termenul legal)
Va rog ajutați-mă sa pot afla termenul legal (articol)din care pot sa îmi recuperez bani din acel contract de mandat integral, pt ca dansul dorește sa mi oprească o parte din bani pt depunere cerere și redactare, cu toate ca au fost eronate, și subliniate aceste erori în inchierile date de judecatorie.
Mulțumesc și aștept un răspuns din partea dvs
Bună ziua, as avea nevoie de un avocat cu experiență, pt reprezentare și redactare cerere conf art.443

Tocmai instanta de fond, a dispus compensarea de pensie!
Apelant la proces sunt eu, iar executata silit tot eu sunt pe " un alineat" din hot.din apel unde scrie ca nu sunt deacord cu compensarea de pensie care sa hot.in instanta de fond, dar unde se scrie cu majuscule în ultima pagina IN NUMELE LEGII SE HOT. Scrie apel nefondat! Definitiv
Aceasta era întrebarea doamna avocat, dacă tribunalul iar fi notat în ultima pagina: SCHIMBAT IN PARTE SENTINA, SAU ORICE ALTA FORMULA, Înțelegeam ca am de plătit pensie ! Dar asa mi se pare o incompetenta de negreșit! Sa te joci asa cu viețile oamenilor, UITE PENSIA, NU ESTE PENSIA!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sfatul ar fi sa mergeti cu hotararile la un avocat care sa desluseasca ce a dispus instanta ca aparent dvs nu ati reusit sa ne comunicati ce scrie in hotarare, cine si de ce a facut apel.

Hotararea instantei de fond este executorie in privinta pensiei de intretinere, poate pe aceea a pus o in executare. Trebuie verificat exact ce a cerut executorul, ce s a incuviintat, in ce temei etc.

Bună ziua!
Ce inseamna nefondat, Definitiv
La tribunal? Deoarece ma confrunt cu următoarea situatie: soluție în apel: nefondat , Definitiv
Iar în prima instanta: compensare de pensie între cei doi minori, care au fost despărțiți de instanta, prin stabilirea domiciliul 1minor la tata și altul la mama.
" nu înțeleg de ce am fost obligat sa plătesc pensie alimentara pt minorul care se afla la tata, dacă pensia a fost compensata în instanta de fond?
În hot.de la Tribunal " ultima pagina"
În numele legii ....se hot.scrie Apel nefondat., deoarece m-am trezit executata silit, citind cu atenție și cl hot.de la tribunal, scrie undeva în hot, ca tribunalul nu este de-acord cu compensarea de pensie, deoarece veniturile noastre, și se stabilește 25% din venituri sau minim pe economie., nu ar trebui sa fie alta soluția, la apel, și nu nefondat?
" schimbat în parte, și exemplificat privind schimbarea de pensie... în apel, și nicidecum apel nefondat?
Eu ce fac în aceasta situație, ca deja tatăl profita de situație și sunt deja executata silit, cu poprire pe cont!
Dacă cer anularea contestație la executare., pot obține ce șansă să nu achit acești bani, care sincer nici nu aveam habar ca trebuie sa ii achit!

Un sfat din partea unui specialit în domeniu ar fi minunat!
Ce șanse am sa câștig în recurs, dacă la judecătorie partajul sa dat 100%, pt fostul soț, motivând în soluție ca eram despărțiți în fapt,când sau semnat actele pt bunul respectiv, cu toate ca legal eram căsătoriți, numai ca fostul soț, sa folosit de aceasta minciuna în favoarea lui, pt ca " despărțirea era de fapt o înțelegere între noi" deoarece în aceea perioada, nu aveam efectiv unde sa locuim împreună, și atunci am decis de comun acord ca eu împreună cu cei doi copii ai noștri sa ma mut la părinți mei, și el sa se mute la părinți lui,pt câteva luni în care reușeam sa ne revenim financiar,pt a ne muta din nou împreună în chirie, cum stăteam și înainte.
Numai ca el a folosit, " aceasta despartire" și a spus ce ia convenit. Tot ce făceam în bunul pe care îl dobandansem în timpul căsătoriei, a fost cumpărat pe numele lui, încercând sa renovam ușor, pt a ne muta împreună cu copii, fiind vorba de o casa, care avea nevoie de renovare, chitanțele pt renovare, taxele de impozit și tot erau pe numele lui, deoarece eu ajutam financiar pt taxe pt renovare, dar nu reușeam sa fiu și prezenta, deoarece avem un program de 12ore la munca, copii de dus și de adus de la scoala, activ.cu copiii, teme, și lista poate continua....el a profitat și toate chitanțele au fost doar pe numele lui, cu toate ca eram căsătoriți, și cu toate astea partajul sa obținut 100% pt el, în apel am soluție " nefondat" iar acum aștept redactarea pt a face recurs, pt ca nu mi se pare corect!
În timpul apelului sa cerut, dovezi câți bani aveam fiecare în timpul respectiv, logic el câștiga mai mult, eu salariu minim, dar nu sa luat nimic în calcul ca eu eram totuși și angajata și aveam grija de copii cu toate activitățile lor, indiferent tot avem un venit chiar dacă era mai mic decât el. Nu pot sa înțeleg soluția absolut deloc, a rămas și avocatul meu șocat ca apelul a fost nefondat, în versiunea dansului, dacă nu reușeam 50% din bun, tot reușeam o cota parte, dar nimic....este fantastic Ilfovul!
Întrebarea mea este am vreo șansă la înaltă curte a justiției pt recurs? Sau plătesc din nou, taxa de timbru absurda și onorariu...degeaba? Va rog un răspuns sincer deoarece sunt bună la plata și de restul chelt.din dosar. Mulțumesc!
Apelul este depus, și dacă tribunalul decide ca actele executorului sa rămân suspendate, ce se întâmplă mai departe cu dosarul de executare, deoarece eu am o hot.definitiva prin neapelare.
Procedura în sine ma interesează,urmează o alta încuviințare într-un nou dosar de executare cu aceiasi hot. sau...?


Dapix a scris:

Daca în calitate de creditor nu depuneți apel, și apoi ieșiți din termen, nu se va mai întâmpla nic favorabil dumneavoastră cu dosarul.