avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate ILDIKO KALAMAR

Activitate ILDIKO KALAMAR

Tot la Mamaia as dori sa merg. La iesirea spre Navodari sunt inca campinguri foarte bune si curate. Copii nu vor in alta parte...
:sorry:
Răspuns la discuția Modificare decizie de impunere
Codul Fiscal nu face referire la asa ceva.
Presupunem, ca activitatea de avocat este desfasurata printr-o activitate independenta, caz in care legea are acelasi efect.
ART. 48 .(7) l^1).
l^1) 50% din cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului. Prin excepție, cheltuielile privind combustibilul efectuate în cadrul activității în scopul realizării de venituri sunt deductibile integral în situația în care vehiculele respective se înscriu în oricare din următoarele categorii:

vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;
Da, daca decizia de impunere nu a fost desfiintata.
Răspuns la discuția Pot acorda diurna externa?
Răspuns la discuția diurna externa
Diurna in valuta se acorda personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
Daca ati trecut in contracul de munca , ca lucreaza in Franta, acest fapt are caracter de continuitate si nu are caracter temporar.
In CIM trebuie sa treceti, ca va efectua deplasari atat in tara cat si strainatate.
Dupa expirarea celor 30 de zile de delegare, obtineti acordul scris al salariatului pentru inca 30 de zile.

In cazurile in care salariatii presteaza munca in strainatate aveti obligatia de a cumula sumele acordate in valuta lunar cu salariile de baza din tara, cf. art.55 pct.4 lit.m din codul fiscal.:
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activităţi dependente desfăşurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv. Fac excepţie veniturile salariale plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România sau are sediul permanent în România, care sunt impozabile indiferent de perioada de desfăşurare a activităţii în străinătate;

Răspuns la discuția TVA auto second hand
Atunci va trebui sa emita factura societatea pt. Dvs.din pacate va trebuie sa achite si TVa-ul aferent vanzarii.
Răspuns la discuția diurna externa
Depinde de contractul individual de munca. La locul muncii ce este trecut in CIM? Daca ati trecut ca isi desfasoara activitatea in strainatate, atunci nu beneficeaza de diurna externa.
Daca nu cumva l-ati detasat? Daca lucreaza mai mult de 60 + 60 zile in strainatate?
In aceste cazuri nu se poate acorda diurna externa cuvenită personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. In acest caz se considera venituri salariale.

In anul 2012 cuantumul diurnei externe cuvenită personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, reglementată prin HG 518/1995, se mentine la acelasi nivel cu cel acordat pentru luna decembrie 2011.

Reamintim ca, incepând cu luna ianuarie 2011, diurna externă cuvenită personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, reglementată prin HG 518/ 1995, s-a majorat cu 15% faţă de cuantumul aflat în plată în luna octombrie 2010 (art. 10 alin. (1) din Legea nr. 285/28.12.2010 privind salarizarea în 2011 a personalului plătit din fonduri publice). Mentionam faptul ca in luna octombrie 2010, nivelul legal al diurnei externe reprezenta 75% din nivelul mentionat in HG nr. 518/1995.


Răspuns la discuția LIVRARE INTRACOMUNITARA DE BUNURI
Trebuie sa dovediti, ca bunurile au parasit Romania.
Răspuns la discuția TVA auto second hand
Daca vanzatorul este de acord sa anuleze tranzactia cu societatea , atunci sa va vanda direct catre Dvs. ca persoana fizica. In acest caz societatea nu mai are obligatia de a emite factura pt. Dvs.