avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate Raisa Gâlcă

Activitate Raisa Gâlcă

Buna ziua!
D-na Simona Voiculescu, din articolul D-stre despre pensiile internaționale 2018, am înțeles, că România are și cu Moldova acord bilateral pe modelul regulamentului european.
Eu am dublă cetățenie: moldoveneasca și română. Am transferat dosarul de pensie din Chișinău în București, Sector 1, unde prin decizia nr.198122 din 26/09/2011, am devenit asigurat social al Statului Român și beneficiez de o mica pensie, pentru 26 ani lucrați în Moldova. Am lucrați 9 ani legali și în Italia. Când am ajuns la vârsta de pensionare, conform legislației italiene, la 14/11/2011 am depus cerere la INPS Roma (convenții internaționale). Însă CNP București, Sector 1,(conv.intern.) a trimis circa peste 2 ani formularul E 205.Ro - NEGATIV, menționând că n-am lucrat pe teritoriul României. Iată, din 2013 până azi, eu nu am mai reușit să înțeleg de ce mi s-a negat dreptul la pensia internațională, cu toate, că am apelat și la CE, de unde mi s-a răspuns, că, după ei, Statul Roman mi-a încălcat acest drept și m-au sfătuit să cer in scris explicația motivului de refuz, apoi să mă adresez la instanțele judecătorești din România. Am cerut explicațiile in scris de la CNP București din august, dar răspunsul nu l-am mai primit.
Sfătuiți-ma, vă rog, unde și cum să mă adresez, ca să-mi pot obține și eu dreptul la pensia internațională, că orice cetățean român. Am 67 de ani deja, și am obosit moral, căutându-mi dreptatea.