avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate andreea060

Activitate andreea060

Bună ziua! Unde aș putea găsi on-line documentele afișate de MAI pentru companii în starea de alertă? De exemplu, aș dori să citesc despre obligațiile companiilor față de angajați, despre cum trebuie să se desfășoare delegațiile în scopul muncii, ce este legal acum în perioada pandemiei. VĂ MULȚUMESC anticipat
Buna ziua!
Locuiesc in Sibiu si as dori sa calatoresc pana in Cluj Napoca, la prietenul meu care are piciorul rupt si nu mai poate sa se deplaseze in afara locuintei. Mentionez ca locuieste singur.
Pe declaratie de proprie raspundere, ar trebui sa bifez motivul cu numarul 4. ("motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie") Exista posibilitatea de a primi amenda deoarece ma deplasez intre orase? Consider ca motivul meu este unul justificat, dar oare va fi de aceeasi parere si politia care verifica declaratiile?

Bună ziua! Am 17 ani iar în data de 20 iunie împlinesc 18. Voi călători în Canada în data de 25 iunie. Pașaportul meu expiră în martie, iar atunci mă voi duce să îl refac dar și pentru a solicita eliberarea buletinului de 18 ani. Voi pleca cu noul buletin și cu pașaportul, dar cel din urmă este făcut când încă sunt minoră. Întrebarea este, în 25 iunie când voi pleca, voi mai avea nevoie de vreun acordu al părinților de la notar, eu fiind majoră?