avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate user30141979

Activitate user30141979

Dar atunci cand platesti 1000 lei pe luna si prima de asigurare in caz de deces este 4000-4500 lei? Sau in caz de rascumparare, pe langa taxele aferente asigurarii, alocarii, taxe de recuperare a cheltuielilor vine Allianz si iti ia in plus si taxa de rascumparare in cuantum cat 4 prime cum vi se pare domnule consultant? Este normal?
Mergeti pe partea emotionala cu investitia in copii, dar daca apare cu adevarat o problema asiguratorul nu stie cum sa te jupoaie


Serban Tanase a scris:

Ganditi-va ca in acest timp(15-16ani) o masina va accidenteaza si nu muriti dar nici nu munciti...,vi se pare normal sa preia Compania de Asigurari plata primelor astfel incat copilul dv. sa aiba un sprijin la varsta de 18 ani sa zicem???Vi se pare normal daca aveti si o clauza de 3 lei pe luna , familia dv. sa nu duca grija cheltuielilor in caz de deces??? Iar leul din cate se vadnu prea se depreciaza...si in plus aveti si o indexare daca doriti... Cel putin la Allianz Tiriac acest program (ZAMBET) este foarte bun....si ganditi-va ca poate fiul va avea un hoby sau poate va face nunta sau poate va incepe cu acesti banuti o afacere...va accesa un fond european...samdToti avem probleme financiare pe timp de criza ,insa cea mai buna investitie este in propii copiii....Multa Bafta!!!

Si daca un asigurat plateste 1000 lei pe luna si in caz de deces familia primeste doar 4000 lei? Asta cum vi se pare?
Pe langa taxele mentionate de dvs ei percep si taxa aceasta de rascumparare conform unui grafic de tip camatar

nucu$ a scris:

Mai simplist:
Prima periodica pe care o primiti, are mai multe componente cum ar fi
- o parte destinata acoperirii indemnizatiei in caz de deces din accident(nerecuperabila la reziliere/rescumparare)
- o parte destinata platii indemnizatiei pentru fiecare clauza suplimentara atasata
(spitalizare,deces din boala,scutire plata prime in caz de invaliditate,operatii chirurgicale grele, etc.) - nici aceasta nu se recupereaza;
- o parte destinata cheltuielilor anuale de administrare a politei (nu se recupereaza)
Numai restul din prima, dupa scaderea celor de mai sus, se acumuleaza .
Un alt principiu, al gestionarii conturilor politelor de viata, este acela prin care cheltuielile nerecuperabile(mai putin cele de administrare) sunt repartizate neuniform pe perioada contractului, adica sunt mari in primul an si scad pe masura trecerii anilor urmatori.
Din acest motiv, in cazul rascumpararii politei in primii ani, sumele rezultate sunt mult mai mici decat primele platite cumulat.
Tot o explicatie simplista , privind aceasta modalitate, ar putea fi urmatoarea:
-un asigurat la 30.000 E, poate primi aceasta suma(familia) inca din prima zi de asigurare, (daca are nenorocul nedorit sa se intample un accident cu deces), chiar daca a platit numai 25-30 E (prima rata lunara).La fel poate primi 5.000E daca accidentul s-a soldat numai cu necesitatea unui transplant.
Nu acceasi situatie (risc al asiguratorului) este peste 10 ani,cand primele incasate reprezinta 25x12x10=3000E,sau peste 20 ani cand primele acumulate sunt de 6000 E.

Deoarece m-am lovit curand de aceasta problema si am pierdut 15000 (cincisprezece mii) lei la Allianz Tiriac cu asigurarea Leu Forte, reactivez acest topic pentru ca vad ca au raspuns toti asa zis consultantii de asigurari care traiesc pe baza comisioanelor clientilor.
De ce nu informati corect oamenii de la inceput? Atat eu cat si prietenii mei care au incheiat polita aceasta Leu Forte au patit acelasi lucru. Am aproape 50 de ani si agentul a incheiat contract de asigurare pe 30 ani nepomenind de existenta acelei taxe. Poate ma imbolnavesc si am nevoie de bani, cum justifica aceasta firma de hoti acea taxa? Care este prejudiciul adus de mine daca imi vreau banii depusi de mine din mumca mea pentru economisire? Daca mor, sotul primeste 1000 (o mie) de euro dar societatea Allianz opreste 15 mii lei daca doresc sa imi retrag banii mei munciti si depusi "in siguranta"?
Care este justificarea companiilor sa perceapa asemenea taxe abuzive de rascumparare domnilor consultanti?
Este fix acelasi lucru cu taxa de reziliere anticipata de la telefonie mobila dar la un alt nivel mai mare de escrocherie financiara.
Domnilor avocati de pe forum, de ce nu postati parerea dvs aici si lasati pe acesti consultanti sa polueze topicul cu sfaturi emotionale?
Răspuns la discuția Abuz si agresiune politie rutiera
Agentul asta este un analfabet care a ajuns la accidente usoare sector 4, unde este la fel de incompetent. M-a scos vinovat intr-un accident unde era imposibil (fizic si logic) sa fie cum a scris el. Ce logica sa aiba unul care habar nu are sa scrie corect gramatical?! Din cauza unora ca el exista glume cu politisti..
As putea contesta procesul verbal intocmit de el si as castiga sigur dar pt suma din amenda nu se justifica timpul pierdut prin tribunale.
Dvs trebuia sa cereti daune morale serioase sa se sature de platit smecherie..
Răspuns la discuția Taxa salubrizare sector 4
Am primit notificarea de plata pt taxa de salubrizare. In cursul zilei de luni voi discuta cu avocatul sa pornim actionarea in judecata a primariei.
Nu o sa platesc hotia asta ordinara niciodata! Sa ma convinga la proces ca e legal..sa imi ia 80 lei/luna pentru nimic.
Va tin la curent. NU se poate sa platim asa ca prostii ca au dat ei ordonanta sa ne ia banii degeaba!

Ia uitati:
[ link extern ] /

Luni, 19 martie, USR Sector 4, prin consilierii săi, Mihaela Murgoci, Cristi Matache si Guilhem Moulin, au depus la Tribunalul București o actiune de anulare a Hotărârii Consiliului Local Sector 4, nr. 347/18.12.2017, prin care au fost stabilite noile sume de plată pentru taxa de salubrizare. USR Sector 4 consideră acestă hotărâre nelegală, deoarece încalcă nu mai puțin de 10 legi și acte normative aflate în vigoare, la data emiterii ei.

Instituirea actualei taxe de salubrizare trebuie anulată deoarece considerăm masura abuzivă și discriminatorie pentru cetățenii de rând, prin stabilirea unor cuantumuri diferite de preț, pentru același serviciu prestat, în funcție de veniturile declarate de fiecare cetățean.

Fară o bază legală se dovedește hotărârea și în cazul mediului de afaceri, stabilindu-se, în mod pur arbitrar și fără un calcul economic al costurilor reale, cuantumul de 80 RON / sediu social, indiferent dacă există activitate sau nu, putându-se ajuge la taxarea unei firme cu 960 RON / an, fără să fi produs nici un pic de deșeuri. Așa se susține mediul de afaceri în Sectorul 4?!

Pe lângă aceste motive, de bun simț, se numără și altele mai tehnice ce țin de autorizarea SC ADP4 SA să execute astfel de servicii de salubritate sau neintroducerea unor prevederi din forma adoptată, în proiectul initial care a fost pus în dezbatere publică la data de 21.09.2017, cetățenii ne putând să își exprime opinia cu privire la acele prevederi.

Dar de ce să mai conteze părerea cetățenilor, pentru domnul Primar Băluță, când PSD si sateliții săi politici au majoritatea în Consiliul Local și trec toate proiectele lor de hotărâri, pe principiul “pentru că putem”, atât de îndrăgit de PSD?
Răspuns la discuția Taxa salubrizare sector 4
Primarul asta pervers se lauda ca va elimina taxa de salubrizare definitiv, dar in schimb ce face? isi bate joc de cetateni prin dublarea ei si introducerea unei taxe abuzive pentru persoane juridice fara activitate la sediul social sau suspendate..
Asa ne trebuie! Eu personal o sa ii dau in judecata daca imi vor trimite vreo hartie in acest sens sau daca voi aparea cu datorii.

Au nevoie de bani pentru firmele capusa. Bordurile pe care le schimba sunt in perfecta stare! Nu stricate, nu erodata, NU AU NIMIC! Ei le schimba.. Pai banii aia unde se duc? De unde credeti ca iau banii?
Răspuns la discuția Taxa salubrizare sector 4
Ei spun ca trebuie platita de ORICE persoana juridica ce are sediul in sectorul 4. Ideea este ca aceasta taxa este o hotie, un furt ordinar din buzunarele noastre! Cum adica nu am activitate si trebuie sa platesc? Pentru apartamentul respectiv platesc si persoanele care locuiesc acolo dar si firma care are sediul social acolo (indiferent daca are sau nu activitate sau daca este suspendata). Pai e la mintea prostului ca o firma suspendata nu produce gunoi, deci pentru ce e taxa? ESTE FURT ORDINAR!

FPG a scris:

Buna seara! Nu sunt sigura, dar am auzit varianta in care si firmele cu activitatea suspendata, platesc taxa de salubrizare. Cel mai bine ar fi sa intrebati la taxe si impozite sector 4. Puteti incerca si la telefon, daca insistati, se intampla sa mai si raspunda.
Daca deja v-au spus ca trebuie sa platiti, nu cred ca exista vreo sansa sa scapati de aceasta taxa.
Eu am vrut sa depun contestatie (asa cum am facut si pe 2017), dar mi s-a spus clar ca nu se poate, pentru ca hotararea de consiliu, spune ca taxa se plateste, chiar daca nu se desfasoara activitate la sediu.

Răspuns la discuția Taxa salubrizare sector 4
Am discutat cu un avocat si este abuz. Exact asta a spus si el, facem scrisoare la avocatul poporului.
Răspuns la discuția Taxa salubrizare sector 4
D-le avocat, primaria nu poate fi data in judecata pentru aceasta taxa lipsita de orice logica?
Ce minte intreaga poate gandi ca e normal si trebuie sa platesti taxa de salubrizare 80 de lei daca tu nu ai activitate acolo? Practic..nu produci gunoi deloc.

Nu au din ce sa isi acopere gaurile date de firmele capusa si inventeaza taxe.