Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubrizare sector 4

Buna seara!
Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta personala si ca atare, platim o taxa de salubrizare pt fiecare locuitor, in functie de venit.
Conform Directiei generale de impozite si taxe locale sector 4: ”Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
-în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
-în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
-în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, INDIFERENT DACĂ SE DESFĂȘOARĂ SAU NU ACTIVITATE ECONOMICĂ, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.”
Acest lucru inseamna ca desi nu desfasor activitate la sediu si in consecinta, nu produc niciun fel de gunoi, sunt obligata totusi sa platesc o taxa de salubrizare de 80 lei/luna? Plus o alta taxa pentru persoane fizice, in functie de venit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
FPG, utilizator
Exact !
D-le avocat, primaria nu poate fi data in judecata pentru aceasta taxa lipsita de orice logica?
Ce minte intreaga poate gandi ca e normal si trebuie sa platesti taxa de salubrizare 80 de lei daca tu nu ai activitate acolo? Practic..nu produci gunoi deloc.

Nu au din ce sa isi acopere gaurile date de firmele capusa si inventeaza taxe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari domnule avocat. Un raspuns la obiect, perfect justificat juridic.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Dr. Laurentiu Scopelitis, Expert judiciar
Buna ziua!
Elucidarea misterului: intre taxa de salubrizare pt persoane fizice si taxa de salubrizare pt firma, pe anul 2018, voi plati taxa care este cea mai mare, bineinteles pe cea pt firma, desi nu desfasor activitate la sediul din sectorul 4.
Un alt mister este anul 2017: la inceputul anului 2017 am platit taxa de salubrizare pt persoane fizice; atunci nu mi s-a spus ca as avea de platit vreo alta taxa. In noiembrie 2017, mi-a venit instiintare de plata a taxei de salubrizare pt firma (o taxa destul de mare), plus penalizari pt ca taxa avea termen de plata in august 2017. In momentul in care am cerut explicatii, mi s-a raspuns senin: ”Nu va faceti probleme, penalizarile sunt foarte mici!!!”. Bineinteles, am depus contestatie si de atunci astept un raspuns.
Intrebare: mai trece cineva printr-o situatie similara? Ce este de facut? Mi se pare aberant sa platesc salubrizarea atat pt persoane fizice, cat si pentru firma, mai ales in conditiile in care nu desfasor activitate.
Multumesc!
Si la mine la fel.Noiembrue instiintare de plata cu vreo 400 ron, desi pfa ul.meu nu desfasoara activitatea la sediu asa cum am declarat l inceput de 2017 si au in.computere Directia de Taxe sect 4. Pe 15 dec am facut contestestatie, inca nu au trecut cele 45 zile lucratoare , intre timp bineinteles sunt oenaluzari si suma este de 478 ron adta in conditiile in care nu fac nici.o.hartie.Abuz.Probabil ca ar trebui sa fim mai mukte ofa sa facem un grup pe Fb si sa rapirtam abuz la Avocatil Poporului. Mai nou pt 2018 au scros ca taxa se plateste fie ca ti desfasori sau nu activitatea la sediu.

Alte discuții în legătură

Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 Eliza11 Eliza11 Buna ziua, Am 2 firme cu sediul social inregistrate in apartamentul in care locuiesc. Trebuie sa platesc aceasta taxa de salubrizare pentru ambele firme in ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare pers. juridice cristianghe cristianghe Buna Ziua, Am primit o instiintare de plata pt plata taxa salubrizare persoane juridice sector 4 in valoare de 480 lei plus penalitati 43 lei, pe data de 21 ... (vezi toată discuția)