avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate ancuta1ancuta

Activitate ancuta1ancuta

Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Dar sa înființez un PFA, chiar dacă am venituri mici rulate, ajută? Se poate considera aceasta vechime în muncă care sa se ia în calcul pentru obținerea indemnizației?
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Un singur aspect nu îl cunosc: am sau nu posibilitatea sa plătesc la Casa de pensii contribuțiile aferente salariului minim ca să pot obține stagiul complet de 12 luni în ultimii doi ani de dinaintea nașterii copilului?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Sunt însărcinată, termenul stabilit pentru naștere este 30 septembrie 2020.
In ultimii doi ani anteriori nașterii am lucrat cu contract de muncă în perioada 1 septembrie 2018-15 iulie 2019 și 7-28 ianuarie 2020.
La calculul lunilor intră și lunile lucrate parțial?
Dacă nu am stagiul complet as putea sa plătesc la Casa de pensii contribuțiile pentru cele doua luni sau ce variante as avea ca să pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,

As avea rugămintea la dumneavoastră să-mi spuneți care este cadrul legal
care reglementează ocuparea unui post vacant sau temporar vacant în cadrul inspectoratelor scolare?
Care este legislația specifică în vigoare cu privire la angajarea personalului contractual?
Un post temporar vacant în cadrul unui inspectoratul școlar poate fi ocupat fără concurs?
Am participat la un concurs pentru funcția de consilier superior în cadrul unui inspectorat scolar. Au fost doua posturi disponibile, eu fiind a treia, nu am fost admisa. Diferenta dintre punctajul obținut de mine și punctajul obținut de cele doua concurente care au obținut postul a fost foarte mica, asta după ce am depus o contestatie și mi s-a reevaluat lucrarea.
După finalizarea concursului am aflat faptul ca aceste doua persoane erau deja angajatele Inspectoratului Scolar chiar în cadrul departamentului pentru care s-a scos postul la concurs. În organigrama oficiala de pe site-ul instituției, persoanelor care au obținut postul figurează ca angajate de la începutul anului 2019, chiar în cadrul departamentului pentru care s-a scos postul la concurs.
Daca lucrau deja acolo, de ce nu s-a urmat procedura promovarii?
Care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmez pentru a deschide o acțiune în contencios administrativ?
Inițial trebuie sa depun o reclamație administrativă către aceasta instituție?

Lămuriți-mă ca nu găsesc o explicație logica pentru aceasta situație.

As aprecia mult daca mi-ati raspunde.
Mulțumesc frumos!
Bună,

Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră.
Raspunsul pe care mi l-ați oferit l-am găsit și eu și de aceea am contestat baremul de corectare al probei scrise pentru ca s-a întocmit pe baza unui ordin ieșit din uz, în baza legislației neactualizate.
Inspectoratul Scolar Alba susține ca Ordinul nu este abrogat și mi-a transmis astăzi urmatoarele--Citez:

"OMEN 3103/2019 privind regimul manualelor scolare in invatamantul preuniversitar NU MODIFICA, NU COMPLETEAZA ȘI NU ABROGA OMEN 5559/2013, ci este un act normativ distinct".

Ce sa înțeleg din asta?

Am șanse sa se anuleze concursul dacă ii acționez în instanta?
Buna ziua,


Sunteti amabil/amabila sa-mi spuneti daca OMEN 5559/2013 este in
vigoare sau a fost abrogat?
Am participat la un concurs de angajare. În bibliografia acestuia a fost inclus OMEN 5559/2013 privind regimul manualelor scolare, cu modificarile si completarile ulterioare.
Mi-am făcut un abonament pe lege5 și am cautat toată legislația. În cazul acestui ordin am găsit ca nu mai este in vigoare de la începutul anului și ca a fost modificat prin OMEN 3103/2019. Prin urmare, am învățat după acest ordin, pe care l-am considerat "modificarile și completările ulterioare" ale OMEN 5559/2013.
Surpriza a fost la baremul de corectare al probei scrise, care a fost întocmit tot după ordinul vechi.
Am depus contestație cu privire la rezultatele probei scrise și a baremului și mi s-a recorectat lucrarea. Am obținut un punctaj un pic mai mare.
Raspunsul oficial al instituției a fost ca OMEN 5559/2013 nu a fost abrogat.
A fost sau nu abrogat acest ordin?
As fi îndreptățită sa ma adresez instantei de contencios administrativ?

As aprecia mult daca mi-ati raspunde.

O zi frumoasa!
Exista posibilitatea ca acest concurs sa se anuleze și sa nu se mai organizeze altădată? Exista vreun termen legal care trebuie respectat sau se poate organiza același concurs și peste un an de zile de exemplu?
Acest concurs s-a SUSPENDAT (nu anulat) după proba scrisa, mai precis după ce s-au afișat rezultatele probei scrise, ca urmare a contestației mele. (Proba scrisa am avut-o în data de 26.03.2018)
Cele 15 zile lucrătoare au trecut.
Dacă acest concurs se va relua, bibliografia va fi aceeași?
....legea mot-a-mot am citit-o și eu....
doar ca nu mi s-au clarificat aspectele de mai sus de aceea am solicitat ajutorul unui specialist.
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Am participat la un concurs pentru ocuparea unui post de inspector de specialitate în cadrul unei primarii. În urma probei scrise am promovat doar doi candidați. Am depus o contestație și am primit răspuns de la aceasta instituție ca s-a suspendat concursul conform prevederilor HG 286 din 2011 art. 37 alin 1 și 2.
Cat timp este legal sa fie suspendat acest concurs? Concursul se poate desfășura în continuare sau se poate anula și relua procedura?
Au trecut mai mult de 15 zile lucrătoare și nu a apărut nicio veste noua despre concurs.
Bună ziua,
În anul 2014 am contractat un credit Prima Casa prin Banca Transilvania. Perioada inițială a creditului a fost 14 ani. Acum as dori sa rambursez anticipat tot creditul.
Întreabarea mea este: În momentul în care am făcut acest credit mi s-a solicitat sa fac o depunere, un depozit colateral pentru Fondul de Garantare (dacă rețin bine). Ce se întâmplă cu acest depozit dacă eu lichidez creditul acum? Acești bani din depozitul colateral îmi revin mie sau ce se întâmplă cu ei?
As aprecia mult dacă mi-ați răspunde.
O zi frumoasa!
Ancuta