avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate adriana85c

Activitate adriana85c

Buna ziua,
O firma, obiect de activiate restaurant, acorda salariatilor masa calda. Contravaloare mesei acordate se impoziteaza cu 10% precum tichetele de masa?. Valoarea unei mese acordate salariatului nu depaseste 15 lei/zi. Se colecteaza doar tva aferent meselor acordate salariatilor.
Răspuns la discuția Poprire salariu
Veniturie urmarite sunt 270 lei la care aplic procentul de 33,33%, daca aplic la suma de 850 lei x 33,33% = 283 lei. Cum spuneti dumneavoastra ar fi sa ii virez 270 lei si atunci nu ar mai avea sens articolul, nu ar mai benificia de acest articol. Eu zic ca cei 270 lei sut urmariti si aplic o trime.
Discuție Poprire salariu
Am un salariat cu 6 ore, salariu net 850 lei. Am primit de la executor infiintrea popririi de 1/3 din venit.
Conform art. 728 din Codul de procedura civila unde spune:
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Salariul minim net pe economie la acesta data ara fi 1160 lei, jumatate din acest cuantum este 580 lei.
Eu ii urmaresc veniturile doar ce depaseste jumatate din acest cuantum adica: 850 - 580 =270
270 x 33,33 % = 90 lei
Eu virez 90 lei executorului?
Va multumesc.