avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrucera

Activitate dumitrucera

Cum se procedeaza in situatia in care doresc sa actionez in instanta asociatia de proprietari intrucat mi-a fost inundat apartamentul din cauza infundarii coloanei pluviale care nu avea montat parafrunzar, in conditiile in care asociatia de proprietari nu are organe de conducere, ci doar administrator, care face doar incasari si plati? Mai mult, asociatia nu are nici adresa unde sa fie citata.
Buna seara!
Exista vreun act normativ prin care se incrimineaza persoana care avand cunostinta de o avarie ce a produs prejudicii considerabile, nu anunta persoanele afectate?
Am in vedere inundarea unui apartament din cauza unei lucrari de izolare executate pe terasa blocului cu cativa ani in urma, persoana care a intervenit prin desfundarea coloanei pluviale neanuntand evenimentul pentru a se putea diminua pagubele in apartamentele nelocuite.
Răspuns la discuția inundatie apartament
Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat!
Problema este ca daca inundatia s-a produs pe parti comune, asociatia nu foloseste contul cf. legii, in sensul ca nu depune incasarile in cont, achitand ulterior cval. facturilor, ci achita facturile in numerar. Cu privire la presedinte, acesta si-a dat demisia cu cca 8-10 ani anterior intrarii in vigoare a Lg.196/2018. Mai mult, asociatia nu are adresa de corespondenta, caz in care nu stiu cum se procedeaza in vederea citarii.
Cu privire la situatia apartamentului de la etajul superior, da, acesta a fost bun comun al sotilor. Cum se procedeaza in cazul in care nu a fost dezbatuta succesiunea si nici nu s-a acceptat inca mostenirea?
In situatia in care vecina si-a stabilit domiciliul in afara tarii, cum se poate afla adresa in vederea citarii?
Detin un apartament nelocuit care a fost inundat de vecinul de la etajul superior(ultimul etaj), fiindu-mi provocate mari pagube, apartamentul nemaiputand fi locuit.Nu am fost anuntati de administratie cu privire la inundatia produsa, pentru a fi diminuate pagubele, iar cand am ajuns, apartamentul arata groaznic- mucegai atat pe pereti, parchet, tavan, cat si pe mobilier si lucrurile aflate in casa, a fost scurtcircuitata instalatia electrica. Problema este ca asociatia nu are presedinte sau comitet, fiind condusa de administrator, care este unica persoana care se ocupa de administrare, iar vecinul de la etaj a decedat, sotia fiind stabilita la fiica acesteia, in afara tarii.
Nu stiu daca inundatia s-a produs de la instalatia comuna sau de la cea individuala.
Cum se rezolva aceasta problema, neavand asigurare facultativa?
Se poate sesiza politia pentru a intocmi o nota de constatare, pentru a face demersuri in vederea stabilirii cauzei producerii inundatiei?
Problema este ca in situatia in care cauza inundatiei a fost o avarie la instalatia comuna, daca apelez la instanta, neavand structura organizatorica a asociatiei, pot chema in judecata asociatia , si daca da, cine o va reprezenta?
In cazul in care vinovat de producerea inundatiei este vecinul, daca nu este dezbatuta succesiunea, pe cine chem in judecata-pe sotie si mostenitori?
Nu cunosc numele tuturor mostenitorilor-cum se procedeaza in aceasta situatie?
Se poate solicita dezbaterea succesiunii pentru recuperarea pagubei?


Care este temeiul legal?
Care este termenul de introducere a actiunii pentru obligarea spitalului de a elibera actele pacientului decedat in spital?
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie, respectiv daca tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani si copiii până la vârsta de 18 ani, in situatia in care sunt elevi, respectiv studenti si obtin cca 500 lei/luna venituri din dobanzi, pentru depozite bancare constituite din banii proveniti din burse, alocatii, premii, economii, sunt obligati la plata contributiei de sanatate, precizand temeiul legal. In caz afirmativ, va rog sa precizati care este cota de contributie datorata, ce venit este luat in considerare, precum si modul, termenul aducerii la cunostinta a contributiei datorate precizand institutia care are aceasta atributie.Am in vedere atat anul 2022 cat si anul urmator.
Multumesc frumos!
Im cazul de fata se introduce actiune in instanta prin care se solicita curatela speciala in vederea dezbaterii succesiunii. Dvs nu puteti fi curator special intrucat aveti interese contrare, respectiv sunteti pers care veti avea aceeasi calitate cu a surorii dvs, - mostenitor, caz in care se va solicita o alta pers. care sa i reprezonte interesele in calitate de curator special.Nu este nevoie sa o puneti sub interdictie pe sora dvs. Aceasta este o procedura mai laborioasa care oricum nu rezolva probl. succesiunii unde veti avea nevoie de curator special pt sora dvs.
Buna ziua!
In caZul in care o pers majora a incheiat un contract civil (donatie, vanzare), iar la cca 20 de ani este pusa sub interdictie pe considerentul ca in urma unor investigatii medicale s a constatat ca nu are discernamant, aceasta avand si o varsta inaintata, este posibila anularea acelui act?Am in vedere dispoz art 172 C.civ.Daca raspunsul este afirmativ, cine si cand poate cere anularea actelor facute cu 20 de ani in urma si cum ar putea dovedi acea persoana ca in momentul incheierii actelor vanzatorul nu avea discernamant?
Un temei legal imi puteti da, va rog?

Cornel Vasile a scris:

Se poate reveni.