avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Silvian Floarea

Activitate Silvian Floarea

Răspuns la discuția Indemnizație doctorat
Mulțumesc frumos
Răspuns la discuția Indemnizație doctorat
Domnule avocat, acesta este link-ul cu Nomenclatorul respectiv. Eu văd că în partea din stânga este DOMENIUL FUNDAMENTAL (DFI) și este cel general, care contează. Spirala este apoi în jos, ceea ce înseamnă că sunt domenii și subdomenii și specializări incluse - ca în orice tabel/nomenclator:
[ link extern ]
Mulțumesc frumos pentru intervenție și vă aștept cu un răspuns
Răspuns la discuția Indemnizație doctorat
Uitați-vă, vă rog, în Nomenclatorul HG la DOMENIUL FUNDAMENTAL, ȘTIINȚE UMANISTE ȘI ARTE, subdomeniul TEATRU ȘI ARTELE SPECTACOLULUI, pg. 38.
Răspuns la discuția Indemnizație doctorat
Îmi răspunde, vă rog, cineva?
Sunt profesor de limba română, gradul I, am obținut în luna decembrie doctoratul în TEATRU ȘI ARTELE SPECTACOLULUI. Conducerea liceului unde activez mi-a respins cererea de acordare a sporului salarial cu ocazia obținerii titlului de doctor, pe motiv că FILOLOGIA și TEATRUL ȘI ARTELE SPECTACOLULUI sunt domenii diferite. În NOMENCLATORUL HG Nr. 158/2018 din 29 martie 2018, atât FILOLOGIA, cât și TEATRUL ȘI ARTELE SPECTACOLULUI aparțin domeniului ȘTIINȚE UMANISTE ȘI ARTE.
Am dreptul să beneficiez de Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor:
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25?
[ link extern ]
Răspuns la discuția Întoarcere din concediu doctorat
Dar din Codul muncii? Angajatului nu i se rezervă toate drepturile de dinainte de concediu? Nu se poate schimba dirigenția cuiva fără un motiv!
Sunt profesor titular de liceu, cu vechime de 25 de ani. Am beneficiat de concediu pentru redactarea tezei de doctorat, fiind ultimul an la doctorat. Am susținut dizertatia cu succes în luna decebbrie, am obținut titlul de doctor cu calificativul „foarte bine” în teatru și artele spectacolului la două luni după acordarea concediului legal și, am facut cerere de reluare a activității didactice cu 4 luni mai devreme de expirarea celor 6 luni legale. Am fost reîncadrat pe norma didactică pe aceleași ore de dinainte, dar MI S-A LUAT DIRIGENȚIA de la clasa cu care am început anul școlar, a XI-a, direcțiunea motivând că profesoara care m-a înlocuit la dirigenție pe timpul concediului meu a solicitat dirigenția la clasa mea, solicitare făcută în momentul în care mi-a fost aprobat concediul legal. Eu știu că titularului i se „conservă” întregul statut pe perioada concediului legal, și că își reia toate drepturile la reîntoarcerea din concediu. Menționez că nu am avut nicio abatere disciplinară și nu am încălcat niciun regulament al orelor de dirigenție. Este legal să mi se ia dirigenția până la sfârșitul anului școlar, așa cum a dat decizie direcțiunea școlii? Mai meționez că, în informarea oficială pe care am primit-o azi, 22.01.2019, se specifică: „vă informăm că în urma aprobării concediului pentru redactarea tezei de doctorat, dirigenția clasei a XI-a a fost preluată de către doamna profesoară (...) începând cu data de 01.11.2018 până la sfârșitul anului școlar, în urma solicitării acesteia și hotărârii C.A nr. (...)/30.10.2018”.
Răspuns la discuția doctoratul în specialitate
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Eu sunt profesor de limba și literatura română de liceu. Doctoratul l-am obținut la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, în domeniul Teatru. Bănuiesc că nu este nicio problemă în a obține această indemnizație!
Am gradele II și I în învățământ, am obținut și doctoratul științific în specialitate, cât se va adăuga la salariu?
Răspuns la discuția grad I + doctorat = ? la salariu
Hello.... am pus o întrebareeeeeeee!