avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate catacris

Activitate catacris

Pai puteti face plangere impotrvi pv. Seria si nr ar trebui sa fie in dovada si cereti sa se constate ca aplicarea amenzii si a retinerii permisului este prescrisa( sau ma rog sunt decazuti din a aplica amenda - asta e discutabil) si cereti si restutuirea permisului. Apoi cu certificatul de grefa mergeti la politie si va da permisul
E ciudata situatia. Cum nu aveti procesul verbal dar vi s-a retinut permisul? Daca ati semnat pv trebuie sa aveti un exemplat. Daca nu ati semnat trebuia sa aveti permisul. In orice caz banuiesc ca pv a fost intocmit acum 2 luni. asa ca daca nu v-a fost comunicat pana sanctiunea nu mai poate fi aplicata
Credeam ca hotararile consiliului local se iau de catre consiliul local si nu de catre primar. Nu inteleg cum de primarul "care este" a acceptat sa modifice actul normativ.

Poate ca amendamentele ar trebui sa porneasca de la caietul de sarcini. Imi este mult prea sila ca sa-l citesc acum dar banuiesc ca in cuprinsul sau exista o prevedere de genul : " Pentru a participa la licitatie firma trebuie sa detina x autospeciale pt ridicat. Nu cred ca exista vreo firma care sa cumpere aceste masini fara a fi sigura ca o sa castige licitatia. Nimeni nu poate fi atat de tampit incat sa investeasca cateva sute de mii de euro, poate milioane, si apoi sa se trezeasca ca nu are ce face cu ele. Poate ar trebui ca in caietul de sarcini sa se prevada ca cel care castiga licitatia sa sa oblige ca intr-o perioada de timp data sa asigure tot ce trebuie pt a-si desfasura activitatea.

Marea intrebare ramane totusi: De ce nu ridica tocmai primaria aceste masini? Oare pt ca cineva trebuie sa se imbogateasca si din asta?

Si a doua intrebare: Nu vi se pare profund imoral ca administratia publica locala, tocmai cea care ar trebui sa creeze locuri de parcare - si care nu face nimic in acest sens, sa-i sanctioneze pe cei care parcheaza ilegal tocmai datorita faptului ca nu sunt suficiente locuri de parcare?
Din cate am vazut eu intr-un raport intocmit de catre sau pentru primaria generala in sectorul 6 sunt 5000 de locuri de parcare la o populatie sa zicem de 3-400.000. Vi se pare normal?
Intr-adevar fapta nu s-a prescris, insa din cate stiu eu existau niste nereguli cu privire la camerele fixe amplasate in toata tara, mai putin cele de pe DN1, motiv pt care acestea nici nu mai functioneaza acum. Nu stiu exact care era neregula dar stiu ca ministrul justitiei, sau ceva de genul, a iesit si a facut public faptul ca aceste camere erau amplasate ilegal. Va recomand sa contestati procesul verbal si sa solicitati toate actele care trebuia sa insoteasca radarul si care sunt prevazute in norma metrologica cu privire la cinemometre (NM021-15 sau ceva de genul asta)
M-am uitat pe portal si am vazut ca sunt cateva contestatii pretentii in care suma platita firmei de ridicare a fost returnata cu toate ca procesul-verbal a fost mentinut. Daca are cineva acele hotarari as fi foarte interesat sa le vad

In acest sens e sentinta din dosarul 7928/303/2009 .
Avand in vedere suma se depun la judecatorie. Actele se depun in copii certificate. (Asta inseamna copii simple pe care scrieti conform cu originalul, numele dumneavoastra si semnatura)
Problema e ca nu putem consulta dosarele din arhiva incat nu suntem parti in acele dosare. Iar in jurindex s-au publicat pana acum doar hotararile curtilor de apel.

Si ca o completare la status, tot Montesquieu a spus ca cine detine puterea are tendinta naturala de a abuza de ea
Intr-adevar ridicarea masinilor nu poate fi consideratata furt. In schimb refuzul de a restitui autovehiculul ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere prevazuta de art. 213 C. pen.

Mentionez ca si mie mi-a fost ridicata masina din sectorul 6. Cred ca toata aceasta operatiune reprezinta o jecmaneala a firmei care se ocupa de ridicari in "cardasie" cu primaria (incluzand aici si politia comunitara) si politia. Acum o sa va prezint sirul evenimentelor pana la recuperarea masinii.

Am ramas peste noapte la un prieten si am parcat masina in fata blocului. Dimineata masina nu mai era. Am sunat la nr. de la ridicari si mi-au confirmat ca masina a fost luata de ei in acea dimineata. Dupa cateva ore "m-am prezentat la sediul firmei respective", impreuna cu un prieten. In sediu mi-a fost permis accesul doar mie, agentul de la politia comunitara spunandu-mi ca "asa se face".
In sediu am discutat cu un agent mi-a cerut talonul masinii, permisul de conducere, si buletinul.( daca in ceea ce priveste buletinul totul este in ordine, talonul si permisul nu avea niciun drept sa mi-l ceara, dumnealui nefiind un agent de la politia rutiera. I-am spus acest lucru dar mi-a zis ca daca nu i le dau nu primesc masina- asa ca i le-am dat). Apoi l-am intrebat cum fac sa-mi iau masina. Mi-a zis ca platesc 5 mil la caserie si apoi merg in parcare cu chitanta si imi iau masina. I-am spus ca refuz sa platesc cei 5 mil si ca imi vreau masina. El a zis ca daca nu platesc nu iau masina. L-am intrebat daca mi-au sechetrat masina si a zis ca nu. Atunci i-am zis ca e masina mea si ca el nu are niciun drept sa mi-o tina. A refuzat in continuare si a invocat hotararea consilului local.
Pt ca am vazut ca asa nu rezolv nimic am mers la politie, mai exact la sectia 21 care are sediul in str. dezrobirii. I-am prezentat ofiterului de serviciu situatia si i-am spus ca vreau sa fac o plangere penala impotriva lor pt savarsirea infractiunii de abuz de incredere. El a incercat sa fie "dragut" si mi-a explicat ca nu are rost, ca nu o sa am castig de cauza, ca au incercat si ei si ca firma are "o armata de avocati" care or sa m nimiceasca, ca pot fi acuzat de calomnie. I-am explicat acestuia ca imi asum consecintele dar insist sa fac aceasta plangere, moment in care el a zis ca refuza sa o primeasca. I-am explicat in continuare ca nu poate sa refuze primirea unei cereri constitutia, si celelalte legi ale acestei tari , pe care nu le mai insir acum obligandu-l sa-mi primeasca aceasta plangere. El a refuzat in continuare si mi-a zis ca e treaba mea si ca nu am decat sa-l reclam, ca el a facut 2 facultati si stie el, dupa care a invocat iar acea hotarare de consiliu. I-am explicat ca aceasta hotarare nu poate fi aplicata intrucat codul rutier nu prevede ceva de genul asta, si fiind un act normativ cu putere de lege are o forta juridica superioara unei hotarari de consiliu local. S-a uitat la mine cu o privire nedumerita si mi-a zis ca pot sa-i zic orice ca el nu-mi primeste cererea.

Am mers inapoi la parcul de ridicari unde am platit cei 5 mil. si mi-am luat masina.

Ca urmare am hotarat sa fac o plangere penala firmei care se ocupa de ridicari, agentilor de politia comunitara si ofiterului de serviciu de la sectia 21 pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere, iar politistilor si pt infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Totodata voi contesta procesul verbal de contraventie si voi introduce o actiune intemeiata, inca nush sigur, pe imbogatirea fara justa cauza sau poate pe raspunderea civila delictuala(inca nu am analizat posibilitatile). Totodata voi adresa o petitie si institutiei avocatului poporului in care voi prezenta situatia si voi ataca si in contencios hotararea consiliului local.

Acum imi cer scuze pt modul cum am redactat acest mesaj, am fost grabit si in continuare sunt foarte nervos pt ceea ce mi s-a intamplat.

Si ca o completare, in hot. consiliului local se prevede ca ridicarea si toate celelalte se vor face in baza procesului verbal intocmit de politia rutiera. Problema e ca cel putin in cazul meu acel proces verbal nu exista. Acesta a fost si motivul pt care mi-au cerut cei de la comunitara talonul si permisul de conducere