avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate Ionuttt93

Activitate Ionuttt93

Buna ziua, după ce am fost condamnat pentru trafic de droguri mi sa creat un prejudiciu de 300.000 lei ( aceasta este suma care am obținut-o din vânzarea drogurilor ) trebuie plătit acest prejudiciu sau doar cheltuielile de judecată și dacă da unde se regăsește la ANAF ?
Discuție Recidiva
Buna ziua, daca ai fost condamnat la închisoare cu executare , 3 ani , dupa care ai fost liberat condiționat si dupa un timp esti prins ca vinzi droguri mai ai vreo șansa sa Primești închisoare cu Suspendare? Sau sa scapi de arestul preventiv ?
Discuție Șofer tir
Buna ziua, problema sta felul următor: in urma cu 3 zile am făcut un contract de munca unui șofer de tir. Trebuia sa onoreze o comanda din Ungaria spre Germania , plecarea a fost din România. Am fost la benzinărie am alimentat , la jumătatea drumului ma sunat sa imi spună ca imi lasă tirul acolo in drum pe motiv ca nu se simte pregătit pt a ieși din tara deoarece este începător. Din cauza lui am pierdut motorina consumată cat a apucat sa mearga plus ca am pierdut contractul cu firma colaboratoare pt care trebuia sa car marfa. Cum pot acționa? Ce ii pot face ?
Răspuns la discuția Interceptările telefonice
Aveți perfecta dreptate dar inca nu era o decizie luată si publicată in monitorul oficial asa cum este in prezent!
Răspuns la discuția Interceptările telefonice
Va Multumesc frumos domnule avocat. Acele probe ilegale ar trebui inlaturate doar pana intr o anumită perioada sau si in prezent este valabil? Văzusem ceva de genu ca pana in 2016

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In mod normal ar trebui inlaturate pentru toti acele probe ilegale dar in practica fiecare instanta face cum crede...

Mai exista si necesitatea sa se invoce pe camera preliminara si cine nu stie sa invoce ca nu are avocat angajat risca sa fie condamnat.


Buna ziua, de la săptămana la săptămana tot văd la știri in ziare Instanțe care achita inculpații din dosare pe baza interceptărilor telefonice. Ultimul caz in urma cu o săptămana la Cluj. Curtea de apel arată in motivare interceptările declarate nule , deoarece SRI nu este organ de cercetare penală. Pana la urma cum este treaba , pe unii ii achita pe alții ii condamna.
Răspuns la discuția Fapta recidivist
Va Multumesc pt raspuns dar tot nu inteleg un lucru. Daca esti in stare de recidiva, adică inca nu te ai reabilitat, acea pedeapsa nu este considerată executata? Daca a trecut cap coada zi la zi condamnarea . De ce ar mai Adaugă si acel rest de pedeapsa
Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si “coada” de 8 luni? Sau esti judecat doar ca recidivist ? Condamnarea pe care am avut-o a fost de 3 ani. Coada de 8 luni, daca fac o fapta peste 1 an de exemplu mi se mai da coada sau sunt judecat doar ca recidivist? Va Multumesc
Si totuși nu inteleg de ce nu este tras la răspundere daca el ma păgubit ? Iar mașina trebuia sa mi-o înapoieze

DanCristian199 a scris:

Întâlniți va cu persoana in cauza si fa l sa recunoasca,inregistreaza l sau ia ti martori cu tine. Sau macar discuta cu un mediator care sa l contacteze pentru a discuta de despăgubire.


In prima faza din ce am inteles se încadrează la abuz de încredere

Demos a scris:

Din ceea ce ne-ati spus pana acum si conform cu ceea ce dl ing. Ioan Ciobanu v-a raspuns deja aveti :
1) posibilitatea de a recupera, in instanta, contravaloarea masinii la valoarea pietii la data incredintarii;
2) in acelas timp, plangere penala impotriva "cumparatorului" pt fals si uz de fals in relatia cu asiguratorul .

ATENTIE, pt a putea depune plangerea penala trebuie sa aveti probe de fals si uz de fals.
Aceste probe le puteti obtine prin accesul la dosarul de politie deschis pt instrainarea vehiculului, dar, accesul la dosar este conditionat de prezenta unui avocat.

Concluzie: nu va ramane decat sa va luati un avocat care va va reprezenta in ambele spete.
Nu sunteti obligat sa mergeti in instanta daca falsul si uzul de fals sunt dovedite, utilizati plangerea penala ca mijloc de presiune pt a obtine pretul initial prevazut si +++.
Nu vad de ce nu ati pune la plata "cumparatorul" atat pt eforturile dvs cat si pt costurile cu avocatul.